Articol
Construcția unui magazin Lidl în cartierul Valea Aurie a fost o veste bună pentru locuitorii de aici, însă până la inaugurarea investiției există nemulțumiri legate de felul în care se face amenajarea punctului comercial. Un cititor din zonă ne-a trimis o sesizare, însoțită de mai multe fotografii pe care spune că le-a realizat pe parcursul unei perioade îndelungate și reclamă faptul că autoritățile locale nu i-au răspuns punctual atunci când a semnalat situațiile neconforme de pe șantier. Iată ceea ce reclamă sibianul în sesizarea transmisă către redacția noastră:
„Am decis să vă scriu în legătură cu șantierul celor de la Lidl din cartierul Valea Aurie, situat între blocuri, pentru că autoritățile sibiene nu fac nimic în legătura cu asta.
Avem de-a face cu un șantier care produce mizerie și e neconform în spațiul public din preajma lui. Din cauza încălcării legislației în construcții și mai precis a organizării de șantier, nu au echipat spațiul cu un bazin de spălare în interiorul șantierul, eventual cu separator de hidrocarburi. Tot ce spală deversează în stradă și în canalizarea apelor meteorice, nicidecum menajere, cu atât mai mult ale unui șantier unde se spală diverși compuși, uleiuri și combustibili de pe camioane și remorci. În permanență este mizerie pe stradă, nisip, pietriș și chiar mâl, canale înfundate pe toată lungimea străzii până la limita cu spațiul verde al aleii de legătură cu parcul Sub Arini; canalizare care se poate să se verse direct în râul care merge spre parc, acum cum spuneam mai sus cu diverși compuși spălați; trotuare publice din afara șantierului sparte și lăsate așa, trotuare blocate în totalitate de mașini ale celor de acolo, într-un video se vede chiar cum iese apă din trotuar la simpla călcare cu piciorul. Alte posibile încălcări ale legii: nu se vede un pichet pentru incendiu de exemplu, obligatoriu pe șantiere, mai ales că au antecedent că la demolarea fostei hale au creat un incendiu care a creat o pană de curent de jumătate de zi în cartier.
Eu am scris Primăriei, nu au făcut nimic, ba chiar mai mult când am solicitat răspuns din cauza depășirii termenului de răspuns de 30 de zile, am primit răspuns de la poliția locală, în care sunt anunțat că au clasat ce am scris pentru că nu m-am identificat în totalitate, de parcă asta contează, în loc să meargă pe teren și să facă ordine. De precizat că pozele nu sunt efectuate într-o zi, sunt pe parcursul a luni de zile”.
Precizăm că am publicat o parte dintre fotografiile transmise de cititorul nostru, care a atașat și sesizările făcute către autoritățile publice locale, cu răspunsurile acestora.