Îți dorești mai multă răcoare pe timpul acestei veri caniculare? E posibil, află cum!

Acasa >

Articol

Să te răcoreşti pe timpul verii nu trebuie să fie o misiune imposibilă. Se poate să te bucuri de confort chiar şi atunci când temperaturile cresc, fie cu aparatele potrivite, precum aerul condiţionat, fie cu trucuri simple, precum aşternuturile ude.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Citeşte mai jos cum poţi să ai parte de mai multă răcoare în sezonul cald, ca să nu faci rabat de la confort

 

Cumpără aşternuturi din bumbac

Bumbacul este un material natural, răcoros şi vaporos, perfect pentru sezonul cald. Dacă vrei să te odihneşti cum se cuvine şi să te bucuri de răcoare pe timpul nopţii, alege întotdeauna aşternuturi din materiale naturale, prietenoase cu pielea. Bumbacul este o variantă minunată, la fel şi inul. Ambele permit pielii să respire şi te pot ajuta să te bucuri de confort când te aşezi în pat.

Ca să te răcoreşti mai uşor, există şi varianta de a stropi aşternuturile cu apă rece înainte de culcare. Foloseşte un aşternut subţire, pe care să îl stropeşti cu apă în cantitate moderată, suficient cât să îţi asigure confortul.

 

Foloseşte un spray cu apă rece

Un spray cu apă rece te răcoreşte instant, fie că vrei să îl aplici pe faţă, fie că îl aplici în zona încheieturilor sau a gleznelor. E foarte simplu să-ți pregăteşti un astfel de spray: ai nevoie doar de o sticlă cu pulverizator şi de apă rece. Găseşti sticle cu pulverizator în mall-uri, hypermarketuri, dar şi magazine home & deco sau de bricolaj.

Mai mult, dacă vrei să te răcoreşti când eşti pe drum, alege o sticlă de dimensiuni mici cu pulverizator, pe care să o umpli cu apă rece şi să o iei cu tine.

 

Hidratează-te

Consumul de apă înseamnă sănătate pentru organismul tău, dar şi o senzaţie minunată de răcorire. Pe timpul verii, consumă cât mai multă apă, desigur, fără să exagerezi, de preferat la temperatura camerei. În afară de apă, mai poţi consuma şi ceaiuri din plante, smoothieuri, limonadă sau apă infuzată cu fructe.

 

Nu aerisi în timpul zilei

Când temperaturile cresc, e de preferat să aeriseşti dimineaţa devreme sau seara târziu. În acest fel, aerul foarte cald de afară nu va intra în întreaga casă. Aeriseşte o dată sau de două ori pe zi, fie la prima oră, fie seara târziu, iar în restul zilei să păstrezi geamurile închise şi draperiile trase dacă afară este caniculă.

 

Porneşte aerul condiţionat mai des

Aerul condiţionat e cel mai bun prieten al tău când vine vorba de răcoare. În cazul în care nu ai deja un aparat în casă, instalează cât mai curând unul. Te ajută să faci faţă mai uşor caniculei şi să nu renunţi la confort pe perioada verii. Cumpără un aparat de aer condiţionat de pe altex.ro dacă îți dorești un model de calitate eficient din toate punctele de vedere.

 

Așadar, ca să te răcoreşti cum se cuvine vara asta, începe prin a folosi aparatul de aer condiţionat. De asemenea, foloseşte asternuturi şi haine din materiale vaporoase, cum ar fi inul sau bumbacul şi evită să aeriseşti casa în mijlocul zilei.

 

19 iulie 2024 la 16:10

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
Apeluri de proiecte în valoare de peste 60 milioane euro pentru oferirea de servicii de calitate pacienţilor.
foto: facebook/Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene Ministerul Investiţiilor și Proiectelor Europene a lansat două apeluri de proiecte în...
Actualitate
3 min de citit
Autor Mihai POP
acum 5 ore
Expoziție-protest în Catedrala Evanghelică din Sibiu. Valea Hârtibaciului riscă să devină „Valea Plângerii”
O inedită expoziție este găzduită în interiorul Bisericii Parohiale Evanghelice „Sfânta Maria” din Piața Huet a Sibiului, accesul...
Actualitate
4 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 5 ore
Zoo Sibiu se umple de peruși. Două zile de expoziție „colorată”
Sibienii se bucură în aceste zile de minivacanța de 1 Mai. Și cum vremea este frumoasă, o plimbare...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 6 ore
Începe o nouă „luptă” cu căpușele, în Sibiu
Odată cu creșterea temperaturilor, tot mai mulți sibieni ajung la medic din cauza mușcăturii de căpușe. Ele sunt...
Actualitate
3 min de citit