Articol
Cu doar patru zile rămase până la Maratonul Internațional Sibiu, comunitatea se mobilizează pentru a sprijini Asociația SOS Satele Copiilor, care are ca obiectiv crearea un hub educațional pentru copiii și tinerii din Satul SOS Cisnădie. Până acum, s-a strâns o mare parte din fondurile necesare, dar mai este nevoie de încă 5.000 de lei pentru a atinge obiectivul total de 16.230 de lei.
”Acest hub educațional va oferi resurse esențiale pentru dezvoltarea personală și a capacității cognitive a copiilor din programul SOS Cisnădie. Va fi un spațiu dedicat învățării, dezvoltării de abilități noi și dobândirii de deprinderi sănătoase de viață. Ne propunem să le oferim copiilor aflați în grija SOS șansa la o educație normală, așa cum merită toți copiii. Mulțumim celor curajoși, care au ales să alerge pentru cauza noastră, le mulțumim susținătorilor de până acum și suntem încrezători că alături de alți oameni de bine vom duce acest obiectiv la bun sfârșit!” , spune Mariana Rusu, Manager Serviciu Rezidențial SOS Satele Copiilor Cisnădie
13 copii din programul SOS Sibiu, specialiști SOS și alți 165 de susținători de toate vârstele s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu și sunt pregătiți să alerge pentru îndeplinirea acestui vis.
Toți cei care nu pot participa la maraton și doresc să sprijine crearea hub-ului educațional, pot alege să susțină un alergător, printr-o contribuție financiară. Orice donație contează și aduce proiectul cu un pas mai aproape de realizare.
Evenimentul va avea loc pe 25 și 26 mai și oferă participanților nu doar ocazia de a face mișcare, ci și de a face o faptă bună și de a contribui la educația și viitorul copiilor din Satul SOS Cisnădie. Fiecare pas e important, fiecare donație contează!
Despre SOS Satele Copiilor
De peste 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și îi susține și protejează pe cei care riscă să o piardă. Peste 500 de copii și tineri au avut parte de îngrijire în case de tip familial, peste 1.300 de familii vulnerabile au fost asistate, iar peste 4.500 de copii au fost sprijiniți să rămână alături de părinți. La nivel național, SOS Satele Copiilor derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Serviciile de Asistență Comunitară, Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile.