logo
UTA Arad - FC Hermannstadt 1-1: Reverențe în fața ”Bătrânei Doamne”!
Ovidiu BOICA
1351 vizualizari
UTA Arad - FC Hermannstadt 1-1: Reverențe în fața ”Bătrânei Doamne”!
Sibienii au luat un singur punct din deplasarea de la Șiria. ”Alb-roșii” au terminat la egalitate meciul disputat în compania ueia dintre echipele de tradiție din fotbalul românesc. În urma acestui rezultat, diferența dintre liderul Dunărea Călărași și FC Hermannstadt e de 3 puncte acum. ”Centralul” Mazilu i-a făcut ”Bătrânei Doamne”, de Ziua Femeilor, cadoul golul lui Curtuiuș, căpitanul arădenilor comițând henț înainte de a trimite mingea în plasa porții lui Căbuz.
 
Eforturile sibienilor de a ține pasul cu Dunărea, liderul la zi al eșalonului secund, s-au lovit de ”Bătrâna Doamnă”. FC Hermannstadt a luat un singur punct de pe terenul arădenilor, iar acum diferența dintre primele două clasate este de trei lungimi. UTA a deschis scorul dintr-un gol marcat cu mâna de căpitanul Curtuiuș, henț vizibil chiar și de pe zidurile Cetății Șiriei, nu însă și din locul în care se afla ”centralul” Ovidiu Mazilu. ”Alb-roșii” n-au acuzat șocul, au egalat la jumătatea primei reprize, prin vârful de lance Bogdan Rusu, după care s-au jucat pur și simplu cu ocaziile, ratările fiind una mai mare ca alta.
Sibienii au început în atac jocul și Bodea a avut o primă intervenție salvatoare la reluarea lui Blănaru din centrarea lui Tătar (2). Un minut ma'i târziu Manea a respins în afara terenului la ”capul” lui Bogdan Rusu.
Golul a picat însă la celelalte buturi. Căpitanul Curtuiuș s-a înălțat dintre fundașii adverși și a împins mingea în plasă... cu brațul. Sibienii l-au înconjurat pe ”centralul” Mazilu, care părea ferm convins că știe ce are de făcut, dar în loc să sancționeze gestul lui Curtuiuș, a indicat centrul terenului. UTA deschidea scorul cu un gol mincinos încă din minutul 7...
Bucuria arădenilor n-a fost de lungă durată. Ionuț Stoica a ”desenat” frumos petru Herghligiu, în banda stângă, mijlocajul a sprintat cu mingea la picior până la linia de fund, de unde a trimis în fața porții, pe jos, nu înainte de a se asigura că Bogdan Rusu a semnat condica de prezențe, și golgeterul Sibiului a îndeplinit o simplă formalitate ('23).
Arădenii au mai avut două zvâcniri în finalul reprizei, când au cerut penalti - fără succes însă - la un duel Pamfile - Buia ('43), apoi Căbuz a reținut fără probleme mingea șutată de același Buia, din lovitură liberă ('44). Ultimul cuvânt l-a avut însă Blănaru, care l-a pus la încercare pe Bodea, goal-keper-ul de 24 de ani al Aradului, dar la cabine s-a intrat cu 1-1 pe tabelă.
Ștefan Blănaru, vârful împins al Sibiului, a fost aproape de a-și lua revanșa la 4 minute de la reluare, când a profitat de indecizia cuplului de fundași centrali adverși, Manea / Roșca, dar Bodea l-a blocat providențial, apoi Bogdan Rusu - probabil surprins de ”cadoul” primit - a reluat imprecis din dreptul punctului cu var. Jocul s-a mutat repede la celelalte buturi și a fost rândul lui Căbuz să-și salveze echipa, în fața lui Petra ('50).
Tot un ”cadou” frumos a primit și Hlistei, dar a reluat la fel de slab ca Rusu ('60), iar acesta din urmă n-a reușit să-l păcălească pe Bodea cu un șut din întoarcere ('61).
Curtuiuș le-a dat mari emoții sibienilor, reluând sub transversală, cu capul, din apropiere, dar Căbuz a respins în corner ('66).
Roberto Bodea a continuat să fie îngerul păzitor al porții Aradului, parând șuturile lui Cosmin Neagu ('73) și Daniel Tătar, din lovitură liberă ('81), în vreme ce Răzvan Dâlbea și-a mai încercat o dată șutul, din interiorul careului mare, dar și de data asta a trimis imprecis ('77).
O altă șansă de a adus Sibiul în avantaj a fost irosită de nou-intratul Târnovan, care a tras în plasa laterală, de la 9-10 metri, la colțul scurt ('85).
Toto de puțin pe lângă bară, din apropiere, a trimis și Cătălin Pîrvulescu, venit în sprijinul ofensivei ('87).
În prelungiri, ambele echipe au încercat să dea lovitura de grație. Mai întâi Polgar l-a solicitat pe Căbuz cu un șut din lovitură liberă. Jocul s-a mutat repede la cealaltă poartă și Neagu a șutat în brațele lui Bodea. În cele din urmă UTA și FC Hermannstadt și-au împărțit punctele, rezultat de pe urma căruia rpfită călărășenii lui Dan Alexa.
Pentru FC Hermannstadt au evoluat Cătălin Căbuz - Mihai Stancu, Cătălin Pîrvulescu, Ionuț Stoica, Claudiu Pamfile - Răzvan Dâlbea (cpt.) (Alexandru Târnovan - min. 82), Cristian Danci - Daniel Tătar, Bogdan Rusu, Andrei Hergheligiu (Petrișor Petrescu - min. 78) - Ștefan Blănaru (Cosmin Neagu - min. 67).
”Nu am reșuit să obținem decât un punct în fața unei echipe de tradiție din fotbalul românesc. Am ratat mult, în momente importante ale meciului. Arădenii s-au mulțumit să se apere și să plece pe contraatac ori de câte ori au avut ocazia. Nu dăm vina pe teren, chiar dacă a fost destul de greu. Pe același teren au jucat ambele echipe. Nu facem un cap de țară faptul că am pierdut două puncte astăzi. Campionatul e lung, promovarea se joacă”, a declarat antrenorul principal al FC Hermannstadt, Alexandru Pelici.
 
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia