logo
FITS
”U” BT Cluj-Napoca - BC CSU Sibiu 70-86: Campioana, în genunchi! Sibienii, victorie uriașă sub Feleac
Ovidiu BOICA
2411 vizualizari
”U” BT Cluj-Napoca - BC CSU Sibiu 70-86: Campioana, în genunchi! Sibienii, victorie uriașă sub Feleac
* CSU s-a impus la diferență de 16 puncte pe terenul campioanei en-titre, sâmbătă seara, punând capăt seriei de șecuri pe alte terenuri. După ce clujenii câștigaseră primele două sferturi cu 19-17 și 19-16 și conduceau cu 38-33 a pauza mare, ”galben-albaștrii” au făcut furori pe parchetul ”Polivalentei” în cea de-a treia perioadă, câștigată cu 32-11. Ultimul act s-a terminat nedecis, egalitate de 21. * Lawrence Kinnard a fost omul meciului, cu 28 de puncte marcate, 9 recuperări, 6 assist-uri, șase triple din tot atâtea posibile și indice al eficienței de 40. * Sibienii se mențin pe locul secund în clasamentul Ligii Naționale, cu 26 de puncte, unul mai puțin ”U” BT Cluj.

 

Baschetbaliștii sibieni au făcut un sfert trei extraordinar în ”Polivalenta” din Cluj (32-11), punând la respect echipa campioană. În urma acestuia, CSU și-a asigurat victoria în fața lui ”U” BT, și nu oricum, ci la o diferență de aproape 20 de puncte. Prima repriză, una la finalul căreia gazdele conduceau cu 5 puncte (38-33), nu anunța ”furia” de după pauză a ”galben-albaștrilor”, care erau cunoscuți mai degrabă ca fiind deficitari în sfertul 3, așa cum s-a întâmplat în majoritatea meciurilor din campionat. Victoria de sub Feleac pune capăt unei serii de rezultate negative pe alte terenuri ale jucătorilor lui Dan Fleșeriu și, mai mult, în urma acesteia Sibiul are 2-0 în fața campioanei en-titre. Succesul de sâmbătă seara n-a fost însă suficient pentru o rocadă la vârf. ”U” BT rămâne liderul clasamentului Ligii Naționale, dar CSU s-a apropiat la un singur punct.

Sibieni au început curajos meciul. Pratt a inaugurat tabela cu o aruncare din spatele semicercului, iar după ce Drungilas a transformat ambele ”libere”, la faultul lui Cooper, Laser a făcut 6-2 tot cu o triplă. Sibienii au avut avantaj pe tabelă până cu 3 secunde înainte de finalul prima pauză, când Nandor Kuti a marcat cu o aruncare de la distanță și ”U” BT încheia sfertul întâi în avantaj de o posesie (19-17).
 
  • În etapa viitoare, BC CSU Sibiu va primi vizita celor de la BCM ”U” FC Argeș Pitești, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 17:45. Biletele pentru această partidă s-au pus deja în vânzare, exclusiv online, pe www.csusibiu.ro și pe www.kompostor.ro.
Lucrurile au stat altfel în actul secund. Clujenii s-au dus la 8 puncte după 4 minute (32-24) și au condus în permanență, iar la jumătatea întâlnirii ecartul era de 5 puncte (38-33).
Kinnard și Pratt au egalat la 38 în debutul reprizei secunde. Lapornik a readus Clujul în avantaj cu o triplă. Era minutul 24 când Laser a dat semnalul ”revoltei”. CSU prelua conducerea, după mult timp (45-43), dar ceea ce avea să urmeze i-a redus la tăcere pe fanii campioanei, în vreme ce numeroșii suporteri ai ”galben-albaștrilor” continuau să cânte. Cu Kinnard II vioara întâi, echipa sibiană s-a desprins decisiv. La finalul sfertului trei, câștigat CSU conducea cu 65-49.
Ultimele 10 minute au fost un adevărat examen pentru clujeni, aflați într-o ipostază cu care nu prea sunt obișnuiți. Vizibil obosiți după victoria din Cipru, de la mijlocul săptămânii, în FIBA Europe Cup, campionii en-titre n-au reușit decât să se apropie la 10 puncte, la un moment dat (70-60). Sibienii au încheiat en-fanfare al doilea meci din acest sezon cu Clujul. Vă vine să credeți, ori nu, CSU are 2-0 în fața campioanei și se apropie la un punct de lider.
 
Fleșeriu: ”Am profitat de oboseala clujenilor”
 
Dan Fleșeriu, antrenorul lui BC CSU Sibiu, a recunoscut, la final, că a urmărit să speculeze oboseala pe care au acumulat-o clujenii în urma luptei pe două fronturi, campionat și cupele europene. Tehnicianul a adăugat că diferența s-a făcut în sfertul al treilea, câștigat de CSU cu 32-11. Totodată, Fleșeriu le-a mulțumit suporterilor care au făcut deplasarea la Cluj. ”Ei sunt inima și sufletul echipei”, a spus antrenorul ”galben-albaștrilor”.

”Am luptat până la ultimul strop de energie și această victorie este rezultatul efortului depus. Am câștigat și pe fondul jocului foarte slab al Clujului de după pauză. Probabil clujenii sunt obosiți după meciurile din cupele europene. E de înțeles, se concentrează, au o șansă foarte mare și îi felicit pentru ceea ce au făcut până acum. Noi am profitat de oboseala lor. Nu sună frumos, dar trebuia să o facem. Am venit pregătiți pentru asta, știam că ne va fi greu și mă bucur că am reușit. Am avut un sfert trei senzațional. Diferența s-a făcut în determinarea noastră din sfertul al treilea. Clujul a fost surprins de agresivitatea noastră și de viteza noastră de joc (...) Coșurile de trei puncte au venit după apărări bune, tranziție bună și ratările Clujului. În plus, avem onoarea, bucuria - nu cred că sunt cuvinte ca să le mulțumim pentru asta - de a-i avea pe suporteri permanent alături de noi, absolut în orice sală, oricât de departe ar fi. Cel puțin 15-25 de suporteri vin la fiecare joc al nostru din deplasare. La meciul acesta au fost peste 300 de suporteri, probabil și sibieni care sunt în Cluj. Mă bucur să îi avem alături. Cred că ei sunt sufletul, inima și tot ceea ce reprezintă clubul acesta. Jucătorii, practic, îi urmează”, a afirmat Fleșeriu.

Kinnard, șase din șase la trei puncte
 
Cel mai bun om de pe teren în eternul derbi al Ardealului a fost Lawrence Kinnard. Americanul a marcat 28 de puncte, transformând toate cele 6 aruncări de la distanță, a făcut 9 recuperări și a dat 6 pase decisive, având un indice al eficienței de 40.
Tyler Laser a înscris 23 de puncte, la care se adaugă 4 recuperări și 3 assist-uri. Pentru CSU Sibiu au mai evoluat Monyea Pratt (11 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive), Christopher Cooper (7 puncte, 3 recuperări), Marcel Davis (6 puncte, două recuperări), Radu Paliciuc (5 puncte), Mirel Dragoste (4) și Bogdan Popescu (două).
Miha Lapornik a marcat cele mai multe puncte pentru ”U” BT, 22. Slovenul și-a trecut în cont și 8 recuperări. Drungilas a înscris 15 puncte. Câte 9 și-au trecut în cont Zelijko Sakic (9 recuperări) și Nandor Kuti. Pentru gruparea lui Silvășan au mai marcat Kromah (6), Watson (4), Calnicenco (3) și Ousmane Barro (două).
 
300!

La Cluj, baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc au fost însoțiți i încurajați din tribune, p toată durata meciului cu ”U” BT, campioana en-titre, de aproximativ 300 de fani. Aceștia au ”colorat” în galben și albastru o parte din tribunele Polivalentei din orașul de la poalele Feleacului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia