logo
Sepsi OSK - Gaz Metan 2-1: Curat ghinion!
Ovidiu BOICA
2531 vizualizari
Sepsi OSK - Gaz Metan 2-1: Curat ghinion!
* Acum o săptămână, medieșenii pierdeau două puncte acasă după ce erau egalați de ACS Poli în minutul 88. Sâmbătă, Gaz Metan a condus cu 1-0 la Sf. Gheorghe, dar a părăsit terenul învinsă după ce a încasat un gol în prelungiri. ”Lupii negri” rămân enultimii în clasamentul play-out-ului. * Pentru medieșeni urmează primul meci din semifinala cu FC Hermannstadt, din Cupa României, la Sibiu, pe ”Municipal”, marți, 17 aprilie, de la ora 17:00.
Gaziștii sunt urmăriți de ghinion în ultima vreme, pierzând puncte pe final de meci atât cu ACS Poli, cât și la Sf. Gheorghe. După ce, în sâmbăta de dinaintea Paștelui ortodox, a remizat cu timișorenii, pe teren propriu, cu un gol încasat în minutul 88, acum gaziștii au cedat în fața lui Sepsi după ce au condus până în minutul 69 cu 1-0. Hadnagy a egalat, iar macedoneanul Simonovski le-a dat lovitura de grație, în prelungiri. Gaz Metan rămâne pe penultimul loc în play-out, cu 15 puncte, iar emoțiile, pe Tîrnava Mare, sunt tot mai mari.
Ivorianul Viera a avut prima șansă de a deschide scorul, dar jucătorul lui Sepsi a greșit ținta, cu capul, din 8-9 metri ('11). În replică, Nasser Chamed a trimis în careu, dintr-o lovitură liberă, dar Iulian Cristea a ratat reluarea, din apropiere ('19).
Filipe Oliveira putea profita de ”cadoul” lui Rosado, a scăpat singur cu Greab, pecare a încercat să-l lobeze, dar portarul Gazului Metan a reușit să rețină ('20). Trei minute mai târziu, pe contraatac, Simonovski a sprintat pe stânga și a șutat, din interiorul careului, dar Greab s-a mai remarcat o dată.
Golul avea să pice, în cele din urmă, la celelalte buturi. Bușu a centrat perfect din flancul stâng, pentru Mario Rondon, care a punctat cu o lovitură de cap, după exact o jumătate de oră scursă din meci. Mai mult, gaziștii au fost foarte aproape să intre la cabine cu avantaj de două goluri. În ultimul minut al reprizei, după o degajare a lui Greab, Darius Olaru a pătruns cu mingea la picior în careul lui Sepsi, dar a tras pe centrul porții și Niczuly a parat.
Un alt contraatac rapid al Gazului Metan avea să-l aducă pe Rondon în ipostaza de a face ”dubla”, la 4 minute de la reluare, dar Niczuly a scos cu un reflex uimitor în corner la șutul venezueleanului de la 11-12 metri, lateral stânga.
Inspirația lui Neagoe și KO-ul lui Simonovski
Disperat, Eugen Neagoe și-a epuizat schimbările încă din minutul 63. Tehnicianul gazdelor a mutat inspirat, unul dintre jucătorii nou-intrați, Attila Hadnagy, profitând de o eroare în devensiva Gazului Metan și restabilind egalitatea cu un șut din întoarcere, de la 14 metri ('69).
Cele două echipe păreau să se mulțumească cu câte un punct când, în prelungiri, defensiva Gazului Metan a comis-o din nou. Fulop a trimis în careu, dintr-o lovitură liberă, Ghinga a recentrat și, din apropiere, Simonovski a înscris golul de 3 puncte mari pentru Sepsi. Mai mult, în ultimele secunde, Kuku a fost aproape de 3-1, dar a reluat alături.
După ce au condus aproape o repriză întreagă, medieșenii au plecat de la Sf. Gheorghe cu buzunarele goale. Sepsi a pus capăt unei serii pozitive a jucătorilor lui Cristi Pustai, cu 7 puncte luate din 9 posibile în ultimele 3 meciuri. Pe gaziști îi așteaptă un final de sezon tot mai încins, emoțiile fiind și mai mari de la o etapăla alta. Până la următorul joc în campionat, ”lupii negri” se vor lupta cu sibienii de la FC Hermannstadt pentru un loc în finala Cupei României.
 
SEPSI OSK SF. GHEORGHE - GAZ METAN MEDIAȘ 2-1 (0-1)
Au marcat:
Hadnagy '69, Simonovski '90+2 / Rondon '30.
SEPSI: Niczuly - I. Ursu, C-tin Dima (Y. Hamed '54), Viera, Sato - Ghinga, Petrovikj - F. Oliveira (Kuku '55), Tandia (Hadnagy '63), I. Fulop - Simonovski. Antrenor: Eugen Neagoe. Rezerve neutilzate: Feher, Obsivac, Gorrin, Dalmau.
GAZ METAN: Greab - Val. Crețu, M. Constantin, Fytanidis, Bușu - I. Cristea (Sîrghi '71), Rosado - J. Diogo, D. Olaru (Tîrcoveanu '75), Chamed (Caiado '79) - Rondon. Antrenor: Cristi Pustai. Rezerve neutilizate: Pleșca, Ely Fernandes, R. Romeo, P. Pîrvulescu.
Arbitru: George Rădulescu.
Asistenți: Alexandru Cerei, Marius Marchidanu.
Cartonașe galbene: Sato '88 / Fytanidis '68.
 
Sursa foto: gsp.ro
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia