logo
spartan
Sebastian Barbu, victorie în Raliul Perla Harghitei. Sibianul devine liderul clasamentului general al Clasei 11
Ovidiu BOICA
2455 vizualizari
Sebastian Barbu, victorie în Raliul Perla Harghitei. Sibianul devine liderul clasamentului general al Clasei 11
Echipajul format din Sebastian Barbu și Marc Banca a câştigat, weekendul trecut, Clasa 11 în Raliul Perla Harghitei. După victoria obținută în etapa a cincea a sezonului, cei doi sunt noii lideri în clasamentul general al clasei.

 


Sebastian Barbu și Marc Banca și-au atins obiectivele fixate pentru Raliul Perla Harghitei, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri "Dunlop", care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Echipajul celor doi a obţinut victoria la Clasa 11, rezultat în urma căruia au urcat pe prima poziție în ierarhia generală la clasă.
“Este o etapă foarte importantă pentru noi și vom încerca să obținem maximum de puncte. Mai sunt doar trei raliuri în calendar și este important să recuperăm punctele pierdute în etapele din prima parte a sezonului”, afirma Sebastian Barbu înaintea startului în etapa de la Odorheiu Secuiesc.
În prima zi din Raliul Perla Harghitei au fost programate 3 probe speciale, "speciala" Bucin fiind și cea mai lungă a raliului, de aproape 30 de kilometri. Chiar dacă au avut mici probleme pe primele două probe ale zilei, Sebastian Barbu și Marc Banca au câștigat "superspeciala" și au încheiat prima zi în postura de lideri la Clasa 11.

  • “Ziua de vineri a fost puțin mai dificilă din cauza greșelilor făcute pe partea de pregătire tehnică. Am rămas fără frâne pe prima probă a raliului și astfel nu am putut merge în ritmul pe care mi-l doream. Am avut un rezultat bun pe "superspecială" și asta mă motivează la maximum”, a spus Sebastian Barbu, după prima zi a raliului.

Sebastian Barbu și Marc Banca au fost de neoprit sâmbătă, cei doi reușind să câștige toate cele 9 probe speciale programate. În final, Sebastian Barbu a obţinut victoria la Clasa 11 cu un avans de aproape două minute față de următorul clasat.  Performanțele excelente au fost recompensate și cu locul 4 în clasamentul general Open.

  • “Sâmbătă am avut un început mai prudent, dar pe finalul zilei ne-am intrat în ritm și nu doar că am câștigat la clasa noastră, dar am întrat de câteva ori și în top 5 la general open. A fost un raliul foarte frumos, unde am mai descoperit și învățat multe lucruri noi despre noi și mașină. Trebuie să le mulțumesc fratelui meu, lui Marc și lui Stefano pentru că fără ei nu aveam cum să obțin această victorie. Până la Iași o să ne vedeți și la Sibiu Rally Romania”, a spus Sebastian Barbu, la finalul Raliului Perla Harghitei 2018.

Următoarea provocare pentru echipajul Sebastian Barbu/Marc Banca este Sibiu Rally Romania programat în perioada 16-18 august.
Echipajul Sebastian Barbu/Marc Banca este susținut în acest sezon de Jifa SRL, Sherco Enduro Tours, vinurile Gorgandin, Aerotravel, Celot Logistics&Transport, Millers Oils prin MotorOil și TTH Motorsport.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia