logo
Schimbările istorice care afectează decisiv jocul. Cahil, antrenorul Simonei Halep: ”Sunt ridicole!”
b.o.n.
2556 vizualizari
Schimbările istorice care afectează decisiv jocul. Cahil, antrenorul Simonei Halep: ”Sunt ridicole!”
US Open va fi primul turneu de Mare Şlem care va folosi un cronometru vizibil în timpul partidelor de pe tabloul principal, au anunţat, joi, organizatorii americani. Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a reacţionat pe Twitter şi a spus că penalizările prevăzute de regulament sunt ridicole, dar este de acord cu implementarea cronometrului.

"E extraordinar că se implementează un cronometru pentru lovituri, dar aceste penalizări sunt ridicole. Prima dată un avertisment, apoi pierderea unui punct, apoi pierderea game-ului. Ar trebui să fie mereu pierderea primului serviciu. De asemenea, ce se întâmplă dacă un jucător aruncă mingea greşit? Cronometrul se resetează sau timpul curge şi continuă să atragă după sine penalizări?", a scris Cahill pe pagina sa de Twitter.
Turneul care a introdus, în 1970, şi tiebreak-ul şi care până în ziua de astăzi face notă discordantă faţă de celelalte trei turnee de Mare Şlem, folosind acest sistem al morţii subite inclusiv în setul decisiv, a ales să grăbească procesul de testare a sistemului shot-clock. Dacă până acum, doar arbitrul vedea pe cronometrul său timpul scurs de la încheierea punctului până la următorul serviciu, iar jucătorii aveau la dispoziţie 20 de secunde pentru a servi, la ediţia următoare a competiţiei de la Flushing Meadows sportivii şi spectatorii vor putea vedea şi ei timpul scurs între puncte. Pentru perioada de ajustare, jucătorii vor avea la dispoziţie 25 de secunde pentru a servi, arbitrul având dreptul de a nu sancţiona întârzierile în următoarele situaţii:
- dacă spectatorii perturbă liniştea;
- dacă meciul este în faze terminale şi tocmai s-a încheiat un schimb de mingi lung;
- dacă temperaturile sunt extreme / umiditatea este crescută şi se consideră condiţii extreme;


Rafael Nadal şi Novak Djokovic sunt, la prima vedere, principalii jucători vizaţi şi afectaţi de această schimbare, mai ales în condiţiile în care impresia generală printre adversari este că jucătorii de top sunt rareori sancţionaţi în acest moment pentru depăşirea timpului alocat pentru serviciu. Cu toate acestea, tragerile de timp sunt des întâlnite şi în tenisul feminin, dar şi la alţi mulţi jucători din ATP.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia