logo
Propunere FRF: Transparență financiară în Liga 1 din sezonul 2019/20120
b.o.n.
806 vizualizari
Propunere FRF: Transparență financiară în Liga 1 din sezonul 2019/20120
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că s-a luat în discuție, în Comitetul Executiv de la sfârșitul săptămânii trecute, implementarea unei reguli prin care toate echipele din primul eșalon să fie obligate să-şi publice datele financiare pe site-urile oficiale.

 

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a declarat, vineri, că este posibil ca, din viitoarea ediție a primului eșalon, fiecare club să fie obligat să prezinte, în mediul on-line, datele financiare. Oficialul FRF a dezvăluit că această măsură ar putea fi luată pentru că se doreşte transparenţă la nivelul cluburilor.

  • "Am discutat despre analiza implementării sistemului de licenţiere, de care cluburile s-au arătat foarte mulţumite, cu o singură excepţie, clubul Astra. În 2015 aveam, la nivelul Ligii 1, datorii de peste 7 milioane de euro, iar la finalul lui 2017 am reuşit să coborâm sub un milion de euro. Am continuat discuţiile pe sistemul de licenţiere pentru noua ediţie, care va fi aprobat la finalul lunii.  Cel mai important aspect a fost acela că ne dorim să acoperim o anumită transparenţă la nivelul cluburilor. Acest lucru va presupune că toate cluburile trebuie să-şi publice datele financiare pe site, inclusiv cuantumul către agenţii de jucători. Credem că acest lucru va cântări în relaţia dintre cluburi şi suporteri. Ne interesează să vedem cât la sută vine din sponsorizări,din drepturile TV, din ticketing şi transferuri de jucători. Nu e nimic dificil, mai ales că asemenea practici le întâlnim la cluburile din Occident. Sunt paşi importanţi pe care trebuie să-i facem", a declarat Burleanu, conform news.ro.

Sursa mai sus-amintită susține  că un alt concept care se va găsi în condiţiile de licenţiere va fi pragul de rentabilizare. "Ne dorim să facem tot ce depinde de noi ca un număr cât mai mic de cluburi să ajungă în insolvenţă. Astfel, vom avea situaţia şi vom vedea dacă trebuie să intervenim în cadrul unui club, dacă veniturile nu sunt la nivelul la care ar trebui să fie. Vom avea o relaţie mult mai bună cu cluburile din Liga 1. Am discutat şi despre indemnizaţiile de formare şi avem nevoie de o creştere, astfel încât cluburile interesate de creşterea de fotbalişti să aibă un interes cât mai mare. Şi, de asemenea, am discutat şi de stabilirea unui salariu minim pentru un jucător profesionist", a mai spus Burleanu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia