Tribuna
Președintele Hermannstadt-ului dezminte legăturile cu impresarii moldoveni Zaporojanu și Moraru: ”Din punctul meu de vedere e o mare tâmpenie. Vor să creeze tensiune în club!”
Ovidiu BOICA
6723 vizualizari
Președintele Hermannstadt-ului dezminte legăturile cu impresarii moldoveni Zaporojanu și Moraru: ”Din punctul meu de vedere e o mare tâmpenie. Vor să creeze tensiune în club!”
Teodor Birț, președintele clubului sibian, a reacționat într-o conferință de presă vizavi de cele publicate de Gazeta Sporturilor în această săptămână. Cotidianul respectiv a notat că FC Hermannstadt s-ar afla în sfera de influență a impresarilor Arcadie Zaporojanu și Octavian Moraru, ambii din Republica Moldova. Birț a afirmat, pentru publicația mai sus amintită, că s-a întâlnit de câteva ori cu respectivii agenți de jucători, iar publicația respectivă a considerat că oficialul ”alb-roșilor” ar fi recunoscut legătura cu cei doi. În plus, președintele FCH a afirmat că niciun jucător aflat sub comanda lui Miriuță în momentul de față nu este impresariat de cei doi agenți moldoveni.

 

Președintele Teodor Birț a dezmințit încă o dată presupusele legături dintre clubul FC Hermannstadt și impresarii moldoveni Arcadie Zaporojanu și Octavian Morarudespre care a scris, zilele trecute, Gazeta Sporturilor. Birț crede că, prin astfel de practici jurnalistice, s-ar urmări crearea unor tensiuni la Sibiu înaintea ultimelor etape din sezonul regulat, când e în toi lupta pentru un loc în play-off.

  • ”Mă deranjează foarte mult faptul că se dorește neapărat să se inducă niște aspecte care nu au nimic în comun cu realitatea. Mă refer la acele articole care au apărut vizavi de niște impresari moldoveni despre care se spune că ar controla și ar face anumite lucruri la clubul nostru. În momentul în care au apărut în mass-media aceste informații, am încercat foarte repede să vin cu o replică și să spun că nu au niciun fel de amestec la mine-n club, nu au nicio legătură cu jucătorii noștri, nici cu antrenorul nostru, cu nimeni. Dar, se pare că se insistă, pentru că, după poziția pe care am luat-o, apare un alt articol în care se spune că Birț recunoaște legătura cu impresarii. Am spus că i-am cunoscut pe acei oameni, iar cu unul dintre ei m-am întâlnit de 3 ori pe 3 stadioane diferite. E normal, te întâlnești cu un om, îl saluți, dar asta nu înseamnă că ai legătură cu el. Din punctul meu de vedere este o mare tâmpenie. Eu nu vreau să o iau pe partea cealaltă, să consider că încet-încet se încearcă să se inducă anumite tensiuni în club, dar nici nu-mi convine să apară anumite lucruri care nu au nimic în comun cu adevărul, lucruri pe care încerc să le precizez, vin cu argumente, cu explicații, dar în continuare se pare că se dorește neapărat să fim asociați cu aceste persoane. Scot încă o dată în evidență că avem un singur jucător care nici măcar nu este impresariat de acești oameni, nu au niciun fel de amestec în clubul nostru, nu au niciun fel de legătură în ceea ce înseamnă echipa, banca tehnică și parcursul nostru din acest an competițional. Mi-aș dori tare mult să nu mai fim asociați cu persoane care nu au tangență, nu au legătură cu noi”, a declarat Birț într-o conferință de presă.  

 

GSP: ”La Hermannstadt (...) parcursul echipei a fost bun după apariția lui Zaporojanu și a lui Moraru”

 

Gazeta Sporturilor a notat, într-un articol, că FC Hermannstadt s-ar număra printre cluburile controlate de cei doi agenți prin antrenorii și jucătorii pe care i-ar propune și pe care îi impresariază.

  • ”La Hermannstadt s-au implicat cel mai nou agenții, în urmă cu câteva luni, după startul de sezon slab al nou-promovatei. Parcursul echipei a fost bun după apariția lui Zaporojanu și a lui Moraru, așa cum a fost și la Iași, și la Mediaș. Ce fac, concret, impresarii? Ei preiau managementul cluburilor, devin responsabili de alegerea antrenorilor și de recrutarea jucătorilor. Pentru că au o rețea de cunoștințe formate în timp, reușesc să dibuiască fotbaliști mai buni decât cei pe care și-i i-ar permite în condiții normale respectivele cluburi. Doar că oficialii din acte ai acelor formații pierd controlul, patronii din realitate, cei în fața cărora răspund tehnicienii și jucătorii, devin Zaporojanu și Moraru”, a scris Gazeta Sporturilor.

Birț a reacționat imediat, afirmând tot pentru Gazeta Sporturilor că cele prezentate nu sunt adevărate. Oficialul ”alb-roșilor” a mai spus că s-a întâlnit în câteva rânduri cu cei doi agenți și că aceștia i-au propus doar 3 jucători, dintre care unul singur se regăsește acum în lot, iar acesta (n.a. Pedro Moreira) ar fi impresariat de fapt de un portughez.

  • "Noi, cei de la Hermannstadt, nu am avut niciodată de a face cu aceste persoane despre care spuneți la nivel administrativ. La nivel de jucători, ne-au propus 3 fotbaliști de când există clubul nostru. Un brazilian, care a plecat acasă, Kuka, nu a rezistat nici el. A rămas doar Pedro Moreira, care nici măcar nu este impresariat de acești oameni, ci de un portughez. Nu avem nicio înțelegere cu acești băieți, nicio treabă! Iar pe Vasile (n.a. Miriuță) nu am eu curaj să îl întreb de echipă înainte de meci, dar acești băieți din Moldova! E exclus ca managementul clubului să fie preluat de ei, există un Consiliu Director, iar eu sunt președintele clubului. Nu este nimeni implicat nici măcar amical. Cred că i-am văzut de trei ori în viața mea pe oamenii despre care spuneți. Și asta pe Moraru, de fapt. Că pe Zaporojanu, l-am văzut o singură dată",a replicat Birț.

După intervenția lui Birț, Gazeta Sporturilor a interpretat că oficialul lui FCH ar recunoaște ”contactele cu cei doi cetățeni din Republica Moldova”.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia