logo
Păltiniş Răşinari a ratat promovarea în Liga 3. Își pun speranțele în FRF!
Ovidiu BOICA
1733 vizualizari
Păltiniş Răşinari a ratat promovarea în Liga 3. Își pun speranțele în FRF!
Campioana judeţului Sibiu a câştigat la o diferenţă de două goluri returul cu MSE Tg. Mureş, scor 3-1. În tur, mureşenii s-au impus cu 2-0, promovând în eşalonul al treilea datoriă golului înscris în deplasare. Răşinărenii au depus la federaţie o adresă imediat după meciul din tur, contestând dreptum echipei din Tg. Mureş de a juca barajul.

 

Păltiniş Răşinari, echipa care a câştigat detaşat sezonul 2017/2018 în Liga a IV-a, a ratat promovarea în Liga 3 la baraj. După ce pierduseră în tur cu 2-0, sibienii aveau nevoie de un succes la o diferenţă mai mare de 3 goluri pentru a juca din toamnă într-un eşalon judeţean.

Sâmbătă, pe terenul de pe Valea Curmăturii Ştezii, jucătorii lui Adi Iliuţ şi Dragoş Năstase aveau deja 2-0 la pauză, prin golurile marcate de Cosmin Coţofan ('28) şi Bogdan Frăţilă ('43). Diferenţa ar fi putut fi şi mai mare, însă gazdelor le-a fost refuzat un penalti după ce un adversar a jucat mingea cu mâna la şutul lui Trohin.

În partea a doua, oaspeţii au reuşit să reducă din diferenţă când mai erau 12 minute, prin German. Apoi doi jucători ai Păltinişului, Coţofan şi Vlada, au fost eliminaţi. Chiar şi aşa, răşinărenii au mai punctat o dată, prin Bogdan Chirilă ('85), însă nu a fost suficient pentru a obţine promovarea.
  • "Îi felicit pe băieţi pentru modul în care au evoluat. Am dominat meciul de la un capăt la altul. În prima repriză am avut un penalti neacordat. La 2-1 au fost acele eliminări. Consider că, dacă jucam 11 la 11, reuşeam să marcăm şi golul al patrulea şi obţineam promovarea. Le mulţumim celor care sunt alături de echipă, primarului Bogdan Bucur, suporterilor. Dacă nu am obţinut promovarea pe teren, sperăm să o obţinem joi (n.a. 28 iunie), la comisiile FRF, pentru că dreptatea e de partea noastră, cei de la Tg. Mureş au comis o greşeală şi trebuie să plătească pentru asta. Nu voiam să promovăm la comisii, ci pe teren, dar sperăm să ni se facă dreptate", a declarat antrenorul Păltinişului, Dragoş Năstase.
Acesta a folosit următoarea formulă de echipă: A. Piko - Barbu, Bg. Chirilă, Băra, Vlada - Nasta, Coţofan, Ganea, Al. Mămăligă - C. Trohin, Bg. Frăţilă. Au mai intrat Vintilă, Han şi Baciu.
 
 
Contestaţie la federaţie
 
Imediat după meciul din tur, pierdut cu 2-0, oficialii grupării din Răşinari au făcut contestaţie la Federaţia Română de Fotbal, reclamând că MSE Tg. Mureş nu are dreptul de a disputa barajul pentru promovarea în Liga 3 deşi a câştigat Liga a IV-a Mureş.

ACS Păltiniş a contestat, la adresa Departamentului Competiţii al FRF, dreptul de joc al mureşenilor întrucât şi-a modificat structura juridică (n.a. iniţial se numea AS MSE 08 Tg. Mureş) după termenul limită acceptat de regulament, respectiv în perioada 1-10 iunie 2018. Cererea de schimbare a fost făcută cu o zi întârziere, pe 11 iunie. Mai mult, schimbarea trebuia aprobată într-o şedinţă de Comitet Executiv al AJF Mureş, lucru ce nu s-a întâmplat deloc. Tot în această adresă către FRF, clubul Păltiniş Răşinari contestă faptul că jucătorii adverşi au avut pe carnetul de legitimare trecută vechea denumire a clubului, adică AS MSE 08 Tg. Mureş, în timp ce echipa cu care a jucat poartă acum numele de ACS MSE Tg. Mureş, susţine liga2.ro.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia