logo
Luceafărul - FC Hermannstadt 0-0: La câţiva... centimetri de victorie!
Ovidiu BOICA
2251 vizualizari
Luceafărul - FC Hermannstadt 0-0: La câţiva... centimetri de victorie!
* Cu 4 minute înainte de finalul meciului, golgeterul echipei sibiene, Bogdan Rusu, a trimis în transversală, din apropiere. FC Hermannstadt a ratat astfel cel de-al şaselea succes consecutiv în campionat. * Echipa sibiană rămâne cu cea mai bună defensivă după 10 etape. FC Hermannstadt a încasat doar 5 goluri. Chindia şi (surprinzător) Sportul Snagov au primit cu unul mai mult. * Pentru FC Hermannstadt urmează meciul din Cupa României, în deplasare, cu Industria Galda, din Liga 3. După aceea, jocul de campionat cu Ripensia, de pe teren propriu, de sâmbătă, 7 octombrie.
Sibienii s-au întors de la Oradea cu un singur punct după ce, în final, Bogdan Rusu a luat transversala la ţintă. Luceafărul a dat o replică demnă liderului, chiar dacă ocupă penultimul loc, dar fostul selecţioner al naţionalei de tineret, Cristi Dulca, noul antrenor al orădenilor, ar putea trece pe la biserică, să dea acatiste, pentru că a obţinut un punct cu oarecare doză de noroc.
Meciul a fost unul pe care mai degrabă-l uiţi decât să-l ţii minte după ce praful are să se pună pe jocurile din această etapă. Ocazii puţine de poartă, mult prea multă prudenţă... Sibienii se aşteptau, de altfel, ca trupa lui Dulca să facă tot posibilul pentru a scoate un rezultat mare împotriva liderului. Jucătorii lui Alex Pelici au avut prim-planul la debut, fără a pune în pericol buturile apărate de Goia. Prima ocazie care a trezit cu adevărat interesul puţinilor spectatori din tribunele arenei ce îi poartă numele regretatului Iuliu Bodola
i-a aparţinut lui Bogdan Rusu, care a trimis în braţele lui Goia, din unghi ('28).
Orădenii ar fi putut intra în avataj la cabine, dar Zeiţa Fortuna a fost de partea ”alb-roşiilor”. Căbuz a respins de lângă bară la şutul lui Codoban, căpitanul Luceafărului, mingea a ajuns la Bedea, care a tras în transversală, din colţul careului mic ('39).
Cătălin Căbuz, portarul convocat încă o dată la naţionala de tineret, pentru meciul cu Elveţia, din preliminariile EURO 2018, a menţinut tabela ”albă” la reluarea lui Alex Dulca ('56). Tot el a avut o nouă intervenţie reuşită la cornerul bătut direct pe poartă de Codoban ('63).
Luceafărul a trecut din nou pe lângă gol cu 17 minute înainte de final. Bedea a primit de la Antohi şi a tras în Căbuz, din marginea careului mic.  Mingea a sărit la Antohi, însă fostul jucător al lui Pelici din ”era Voinţa” l-a luat la ţintă p goal-keeper-ul sibian din doar doi metri.
Sibienii puteau bifa al şaselea succes consecutiv dacă mingea reluată de Bogdan Rusu, din centrarea lui Sabin Lupu, ar fi fost cu o palmă mai jos. Aşa, a lovit transversala şi tabela continua să indice 0-0 ('86).
Sibienii au avut şi noroc pentru că, în prelungiri, Răzvan Trif, fostul jucător al Gazului Metan, a trimis de puţin pe lângă poartă, cu capul, din apropiere.
Remiza de la Oradea, coroborată cu victoria Dunării Călăraşi la mai puţin de o sută de kilometri distanţă, la Timişoara cu ASU Poli, reduce diferenţa dintre primele două clasate la 3 puncte. FC Hermannstadt se menţine pe primul loc şi joacă, peste o săptămână, pe ”Municipalul” din Parcul Sub Arini, cu Ripensia. Cele două echipe s-au întâlnit într-o ”dublă” amicală, în vară, de fiecare dată impunându-se ”alb-roşii”, cu acelaşi scor, 3-1.
 
LUCEAFĂRUL ORADEA 0 - 0 FC HERMANNSTADT 
LUCEAFĂRUL: Alin Goia - Adrian Balea, Daniel Ciobanu, Andrei Tînc, Răzvan Trif - Marius Feher, Alin Ţegle - Alexandru Dulca, Claudiu Codoban (cpt.) (Paul Chiş-Toie '85), Adrian Bedea (Ionuţ Ban '78) - Andrei Antohi (Andrei Dragu '90+1). Antrenor: Cristian Dulca. Rezerve neutilizate: Georgios Gakos, Iulian Cuc, Vlad Rusu, Alin Mutu.
FC HERMANNSTADT: Cătălin Căbuz - Daniel Tătar, Radu Crişan, Ionuţ Stoica, Claudiu Pamfile - Răzvan Dâlbea (cpt.), Robert Boboc (Lucian Dumitriu '77) - Alexandru Neacşa (Cosmin Neagu '53), Petrişor Petrescu, Andrei Hergheligiu (Sabin Lupu '66) - Bogdan Rusu. Antrenor: Alexandru Pelici. Rezerve neutilizate: Horaţiu Moldovan, Dan Roman, Radu Necşulescu, Mihai Stancu.
Arbitru: Nicolae Cătălin Botaş (Timişoara).
Asistenţi: Călin Cimponeriu (Lugoj), Patricia Samsudean (Timişoara).
Stadion: ”Iuliu Bodola” Oradea.
Spectatori: circa 500.
 
Foto: bihon.ro
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

guitar

cibinfest

zilele recoltei

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
auchan
Licitatie publica

accentmedia