logo
Liga 1 Betano / Gaz Metan - FC Botoşani 1-0. Răsoare soarele, în sfârşit!
Ovidiu BOICA
2350 vizualizari
Liga 1 Betano / Gaz Metan - FC Botoşani 1-0. Răsoare soarele, în sfârşit!
După o serie de 5 înfrângeri consecutive, fotbaliştii medieşeni au obţinut 5 puncte în ultimele 3 jocuri. Gaz Metan se menţine pe penultimul loc, la finalul turului sezonului regulat, cu 9 puncte. Vineri seara, golul victoriei cu FC Botoşani a fost italianul Roberto Romeo, cel care a înscris şi în etapa precedentă, în egalul de la Ploieşti, cu Juventus (1-1).

Soarele a răsărit în sfârşit şi la Mediaş, după o perioadă în care nori negri se abătuseră deasupra arenei de pe malul Tîrnavei Mari, iar zâmbetul reapare pe feţele "lupilor negri". După seria de 5 eşecuri la rând, echipa lui Cristi Pustai a legat 3 meciuri fără înfrângere. Remizele cu Astra (0-0) şi Juventus (1-1) au fost urmate de victoria obţinută în faţa revelaţiei primei părţi a sezonului, FC Botoşani.
Medieşenii ar fi putut începe jocul cu o lovitură de la 11 metri după ce Bordeianu l-a obstrucţionat în propriul careu pe Sergiu Popovici ('2), dar "centralul" Comănescu n-a vrut să se complice. Bordeianu a trecut pe lângă deschiderea scorului, şutând alături, din poziţie favorabilă ('9), dar mai periculos a fost Popovici, care a trimis la o palmă de bară, din voleu, un balon pe care i l-a aşezat Golubovic ('9).
Comănescu i-a mai privat pe medieşeni de un penalti la intrarea imprudentă a lui Burcă la Darius Olaru ('19). Jocul s-a mutat repede la celelalte buturi, Marius Constantin şi Sîrghi, cei doi fundaşi centrali ai Mediaşului, au avut probleme la şutul lui Moruţan, mingea i-a revenit mijlocaşului aflat în atenţia FCSB-ului, în această vară, care a trimis în cros, pe lângă bară, din interiorul careului ('20).
Numai reflexul de zile mari al lui Cobrea a făcut ca Gazul Metan să nu aibă avantaj la pauză. Sergiu Popovici a trimis cu pământul, din lovitură liberă, la colţul lung, dar goal-keeper-ul s-a întins ca un arc şi a respins în corner de la vinclu ('43).
Nou-intratul Chitoşcă le-a dat bătăi de cap fundaşilor medieşeni, la reluare. Botoşeneanul s-a distrat cu Zderic, dar a trimis peste transversală, din apropiere ('63).
Roberto Romeo a rupt "blestemul" lui 0-0, toate cele patru meciuri dintre cele două echipe încheindu-se fără gol, în sezonul precedent. Tincu a respins defectuos mingea centrată de Danci, italianul a preluat pe piept şi a şutat sec, sub transversală. Oaspeţii au protestat vehement, considerând că Romeo ar fi oprit mingea cu mâna, dra Comănescu a indicat mijlocul terenului după ce s-a consultat şi cu asistentul Cerei ('65).
Chitoşcă le-a dat emoţii medieşenilor încă o dată. Greab a respins cu greu la şutul lui Moruţan, iar Chitoşcă a trimis, din poziţie ideală, pe lângă bară, la colţul lung ('71).
Botoşenenii au mărit presiunea la poarta Gazului Metan şi Moruţan i-a mai probat o dată reflexele lui Greab ('84), iar Mihai Roman, în ultimele secunde, a alunecat în momentul şutului. Medieşenii au scăpat cu faţa curată şi ajung la cota 9 în clasament. Pe jucătorii lui Cristi Pustai îi aşteaptă un retur de foc, în încercarea de a urca în clasament.
 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

guitar

cibinfest

zilele recoltei

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
auchan
Licitatie publica

accentmedia