logo
Israel - România 1-2: Semne bune anul are...
b.o.n.
2135 vizualizari
Israel - România 1-2: Semne bune anul are...
Selecţionata României a învins cu scorul de 2-1 (0-0) reprezentativa Israelului, într-un meci internaţional amical de fotbal, disputat sâmbătă seara, la Netanya. Acesta a fost primul meci disputat de naționala noastră în acest an. Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Nicolae Stanciu şi George Ţucudean, în timp ce pentru israelieni a punctat Tomer Hemed.
 
România a practicat un joc ofensiv chiar din startul întâlnirii, ratând prima ocazie de gol în minutul 5, când şutul lui Budescu din afara careului a fost respins în corner de portarul israelian.
Gazdele au avut la rândul lor o bună şansă de a marca în minutul 13, în urma unei lovituri de colţ, însă Ben Chaim a trimis cu balonul, cu capul, din marginea careului mic, în braţele lui Niţă.
Cea mai importantă ocazie de gol din prima parte a jocului i-a aparţinut însă lui Claudiu Keşeru, care a şutat din interiorul careului chiar în portarul Harush ('20). Acelaşi Keşeru a avut avut apoi o execuţie spectaculoasă, pe spate, însă balonul a fost reţinut de goalkeeper-ul israelian.
Partida a continuat într-un ritm alert până la pauză, cu acţiuni la ambele porţi, echipa României fiind însă mai incisivă decât adversara sa.
Selecţionerul Israelului a efectuat trei schimbări chiar înaintea startului reprizei secunde, iar nou-intraţii au impulsionat jocul echipei gazdă, care a avut o mare ocazie în debutul părţii a doua a jocului, prin Ben Chaim, al cărui şut în diagonală, din interiorul careului, a trecut pe lângă bara porţii lui Niţă.
Israelienii au reuşit deschiderea scorului în minutul 60, prin Tomer Hemed, însă România a restabilit rapid egalitatea prin noul intrat Nicolae Stanciu, care l-a învins pe portarul gazdelor cu un şut spectaculos, de la 25 de metri ('64).
Echipa ţării noastre putea prelua conducerea pe tabela de marcaj în minutul 66, când Keşeru a ratat o mare ocazie de gol, trimiţând balonul cu capul pe lângă poarta adversă.
Schimbările efectuate de selecţionerul Cosmin Consta pe parcursul reprizei secunde au avut un efect pozitiv asupra jocului echipei noastre, care a trecut în avantaj în minutul 82, graţie golului lui George Ţucudean, înlocuitorul lui Keşeru, care l-a lobat pe portarul israelian, trimiţând balonul în plasă, după o pasă excelentă primită de la un alt nou intrat, Alexandru Mitriţă, aflat la debutul său printre "tricolori".
Israelienii au forţat egalarea în finalul jocului, ratând câteva bune ocazii de gol, însă rezultatul a rămas nemodificat până la final, iar "tricolorii" au obţinut victoria la primul lor meci din 2018.
Selecţionata României va disputa marţi, 27 martie, un nou amical, în compania reprezentativei Suediei, pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova (ora 21:30). Acesta va fi primul meci disputat de "tricolori" pe noua arenă din Bănie.
 
Palmares favorabil ”tricolorilor”

Selecţionatele României şi Israelului s-au întâlnit de 21 de ori până acum, iar palmaresul este favorabil "tricolorilor", care au înregistrat unsprezece victorii (inclusiv cea de la Netanya), în timp ce israelienii s-au impus de cinci ori, alte cinci partide încheindu-se la egalitate. Precedenta victorie a ţării noastre în faţa Israelului data din anul 1996 (2-0 la Bucureşti, în meci amical), în timp ce israelienii au câştigat ultima confruntare cu România, în 2010 (2-0 la Timişoara, tot într-un amical).
 
ISRAEL - ROMÂNIA 1-2 (0-0)
Au marcat:
Tomer Hemed ('60) / Nicolae Stanciu ('64), George Ţucudean ('82).
Israel: 1. Ariel Harush - 2. Ben Bitton, 20. Loai Taha, 21. Eytan Tibi, 13. Taleb Tawatha - 7. Barem Kayal (8. Almong Cohen '46), 6. Birbas Natcho (cpt.), (16. Hanan Maman '80), 15. Dor Micha (9. Eran Levy '46), 5. Maor Melikson (17. Dia Sabia '46) - 12. Tal Ben Chaim (11. Dan Einibinder '68), 10. Tomer Hemed (19. Alon Turgeman '61). Selecţioner:Alon Hazan.
România: 16. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 21. Dragoş Grigore, 22. Cristian Săpunaru (cpt.), 11. Nicuşor Bancu - 8. Mihai Pintilii (6. Paul Anton '72),18. Răzvan Marin (20. Alexandru Cicâldău '83) - 17. Ciprian Deac (7. Alexandru Chipciu '61), 14. Constantin Budescu (23. Nicolae Stanciu '61), 10. Gheorghe Grozav (28. Alexandru Mitriţă '61) - 13. Claudiu Keşeru (19. George Ţucudean '70). Selecţioner: Cosmin Contra.
 
  • "Cred că a fost o primă repriză pe care am controlat-o. Am avut o singură scăpare, când a avut Chaim ocazia cu capul. După pauză au făcut exact ce le-am zis să NU facă. În repriza a doua, israelienii au avut 20 de minute bune și au marcat. Au schimbat bine și noi nu ne-am așezat bine. După golul lor am schimbat imediat, cu Chipciu, Stanciu și Mitriță. Aveam nevoie de viteză pe benzi și să fim mai dezechilibranți. E bine că am reușit să întoarcem scorul. Am avut atitudine. Mi-era teamă să nu ne prăbușim după golul lor, așa cum se întâmplă de multe ori cu echipa noastră națională. Au fost multe lucruri pozitive, dar și greșeli. Avem jucători tineri, dornici să se afirme. Nu mi-a fost frică să-l bag pe Bancu fundaș stânga. Eu l-am urmărit. A fost foarte bun la Craiova și a crescut pe faza defensivă. Aveam nevoie de incursiunile lui. Azi a făcut un meci bun".
Cosmin Contra, la Pro X
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia