logo
Gaz Metan - FC Botoşani 2-1 Se vede luminiţa de la capătul tunelului
Ovidiu BOICA
2885 vizualizari
Gaz Metan - FC Botoşani 2-1 Se vede luminiţa de la capătul tunelului
Fotbaliştii medieşeni au obţinut al doilea suces consecutiv în campionat şi au urcat până pe podiumul play-out-ului. Rondon - care a deschis scorul - a ajuns la cota 5 în clasamentul golgeterilor. Căpitanul Marius Constantin a adus victoria cu golul din minutul 66.

 

Gaz Metan a urcat până pe locul 3 în clasamentul play-out-ului după cea de-a doua victorie la rând în campionat. Succesul cu Juventus, în deplasare (3-0), a fost urmat de cel de ieri, de data asta obţinut în faţa propriilor suporteri, cu FC Botoşani.
După hat-trick-ul cu Juventus, Ely Fernandes a fost aproape de a-şi trece din nou numele pe lista marcatorilor, însă "trasorul" lui de la 30 de metri, lateral stânga, a fost deviat în corner ('17). Două minute mai târziu, "capul" lui Olaru a fost reţinut de Cobrea. În replică, Moruţan a pătruns în dribling, dar a şutat alături, din interiorul careului mare ('23).
Mario Rondon a deschis scorul după exact o jumătate de oră de la începutul meciului. Venezueleanul a primit de la Ely Fernandes şi a şutat din întoarcere, de la 10 metri, surprinzându-l pe Cobrea.
Chitoşcă a căutat egalarea când mai erau 7 minute până la pauză, dar Pleşca a respins peste transversală şutul  de la 12-13 metri, lateral stânga, al moldoveanului, iar Mihai Roman, în prelungiri, a irosit ultima şansă a oaspeţilor de a egala până la pauză.
Botoşeşenii au continuat să fie periculoşi şi la reluare. Roman a cerut penalti, dar n-a avut succes la "centralul" Comănescu, mingea a ajuns la Oaidă, care a reluat în două rânduri spre poarta Gazului Metan dar de fiecare dată Plşeca i-a zădărnicit încercările ('52). În cele din urmă eforturile oaspeţilor şi-au găsit răsplata. Burcă a fentat defensiva gazistă, trimiţând mingea peste ea pentru Mircea Axente, fostul atacant al Mediaşului, iar acesta din urmă - aflat la limita ofsaidului - a trimis pe lângă Pleşca ('62).
 
  • Antrenorul Gazului Metan, Cristi Pustai,  a urmărit meciul din tribună, alături de Valerii Moraru, fiind suspendat.
Bucuria oaspeţilor a fost de scurtă durată însă. Trei minute mai târziu, în urma unui corner, Darius Olaru a preluat în marginea careului mare al Botoşaniului şi se pregătea să şuteze când a fost faultat - sub privirile arbitrului, aflat la doar doi metri - de Serediuc. Cu întârziere, "centralul" a fluierat infracţiunea, dar a mutat-o în afara careului, deşi ar fi trebuit dat 11 metri. Marius Constantin a şutat surprinzător, pe lângă zid, Cobrea a văzut târziu mingea şi Gazul Metan revenea astfel în avantaj.
Ultimele 25 de minute n-au mai adus nimic nou pe tabelă şi medieşenii au obţinut un succes mare, mare de tot, ajungând la 21 de puncte, pe locul 3.
 
GAZ METAN: Pleşca - Val. Creţu, M. Constantin, Fytanidis, Buşu - Caiado (P. Pîrvulescu '72), I. Cristea - D. Olaru (Tîrcoveanu '82), Chamed (Sîrghi '60), Ely Fernandes - Rondon. Antrenor: Cristian Pustai
FC BOTOŞANI: Cobrea - Dumitraş (Fulop '75), Burcă, Miron, Acsinte - Oaidă, Tincu - M. Roman (Hazazi '72), Moruţan, Chitoşcă (Serediuc '46) - M. Axente. Antrenor: Costel Enache.
Arbitru: Adrian Comănescu.
Asistenţi: Vasile Marinescu, George Florin Neacşu.
Rezervă: Lucian Rusandu.
Observatori: Valentin Mateescu, Patriţiu Abrudan.
Cartonaşe galbene: Chamed '18, Val. Creţu '51, Ely Fernandes '90+1 / Tincu '9, Hazazi '73.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turul ciclist

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia