logo
Gaz Metan - Concordia Chiajna 2-1: După o jumătate de an...
Gaz Metan - Concordia Chiajna 2-1: După o jumătate de an...
* Echipa din Mediaș a obținut primul succes în campionat după aproape 6 luni. Precedentul succes al ”lupilor negri” a fost cel cu FC Botoșani, de pe 29 septembrie, din ultima etapă a turului sezonului regulat. * Gaz Metan a reușit golul victoriei în ultimul minut, dintr-un penalti obținut de Joao Diogo și transformat de Rosado, doi dintre portughezii aduți în iarnă. * În ultimele minute, după ce Concordia a egalat, galeria Gazului Metan i-a cerut demisia lui Cristi Pustai și i-au scandat numele lui Mircea Rednic, aflat la ”oficială”. La final, Pustai le-a răspuns fanilor printr-o... poezie. * În urma acestui rezultat medieșenii fac 11 puncte și părăsesc pentru moment locurile de pe care se retrogradează direct. * În etapa viitoare, Gaz Metan joacă la Voluntari. Meciul e programat pe 31 martie, de la ora 18:00.
29 septembrie 2017 era data la care Gaz Metan obținea ultima victorie în campionat, 1-0 cu FC Botoșani, pe teren propriu. De atunci au trecut mai bine de 160 de zile, adică aproape 6 luni, o jumătate de an, însemnând toate cele 13 jocuri din returul sezonului regulat, plus cel cu DInamo, din debutul play-out-ului...
Sâmbătă seara, pe un frig care amintea mai degrabă de zilele de decembrie, ori ianuarie, gaziștii au început romițător cu Concordia, parcă mai hotărâți ca niciodată să câștige din nou. Lucrurle au mers bine până la un punct. După o primă repriză în care au deschis scorul, medieșenii se îndreptau spre un succes atât de mult așteptat și râvnit, când fostul jucător al Stelei, Andrei Prepeliță, a egalat. Mai erau 10 minute și ”lupii negri” păreau să scape din nou victoria printre degete când a venit gestul imprudent al portarului Caparco și penaltiul impecabil executat de Rosado. Gaz Metan obținea astfel 3 puncte mari, un adevărat balon de oxigen în vederea celorlalte 12 ”finale” rămase până la finalul sezonului.
Cele două echipe au trecut peste minutele de tatonare din debut. Rondon a greșit ținta, din centrarea lui Tîrcoveanu ('4), iar Nivaldo, la celelalte buturi, câteva zeci de secunde mai târziu, l-a pus la încercare pe Greab.
Cea mai mare ratare din prima jumătate a reprizei întâi i-a aparținut sărbătoritului zilei, căpitanul Concordiei, Marian Cristescu, acesta reluând aiurea din careulmic ('21). Nici Bumba n-a fost mai inspirat ('27).
În schimb, una dintre centrările din fața porții lui Caparco a fost cu succes. Caiado i-a așezat mingea perfect pe cap lui Juao Diogo, iar acesta a reluat în plasă, din apropiere ('33).
Același Juao Diogo ('36), Rondon ('40), Iulian Cristea ('40) și Caiado ('42) au trecut pe lângă 2-0, în vreme ce oaspeții păreau că acuză din plin primirea golului din minutul 33.
Medieșenii ar fi putut majora diferența la 4 minute de la reluare. Marc i-a făcut un ”cadou” lui Juao Diogo, dar Caparco s-a opus golului. Venezueleanul Rondon a mai irosit o ocazie clară, semn că n-a fost ziua lui cea mai bună ('54). Tot el, cu 20 de minute înainte de final, a profitat de greșeala lui Albu, dar a tras telefonat, din marginea careului mare.
Panait le-a dat emoții medișenilor, trimițând puțin prea înalt, de pe 16 metri ('78). În cele din urmă defensiva Gazului Meta a cedat. Patache l-a pierdut pe italianul Romeo pe traseu și a scos pentru șutul lui Prepeliță, care a trimis printr-o pădure de picioare, la colț, fără speranțe pentru Greab ('80).
Chiar dacă, din tribune, suporterii au început să strige ”Dimisia! ”Deisia!”, medieșenii n-au dezarmat și, în ultimul minut, profitând și de o eroare ca în curtea școlii a aceluiași Prepeliță, Juao Diogo a fost trântit în careu de Caparco. ”Centralul” Alexandru Tudor a indicat punctul cu var, chiar dacă, între timp, nou-intratul Olaru trimisese balonul în plasă. Rosado și-a asumat execuția loviturii de la 11 metri, l-a trimis pe Caparco în stânga și a șutat pe celălalt colț, aducând victoria atât de mult așteptată de medieșeni.
Rondon ar fi putut înscrie golul trei al Gazului Metan, în prelungiri, dar n-a făcut altceva decât să-și treacă în cont altă ratare monumentală. S-a încheiat 2-1 pentru jucătorii lui Cristi Pustai, pentru care acest succes ar putea fi restartul atât de mult așteptat...
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia