logo
(FOTO) Superbet All Star Game-ul masculin: Sudul bate Nordul. Junii Sibiului, printre jucători
Ovidiu BOICA
2439 vizualizari
(FOTO) Superbet All Star Game-ul masculin:  Sudul bate Nordul. Junii Sibiului, printre jucători
Meciul stelelor din baschetul românesc masculin, disputat la Sibiu, în Palatul Sporturilor ”Transilvania”, s-a încheiat cu scorul de 119-109 în favoarea selecţionatei Sudului. Marius Runkauskas, jucătorul Stelei, a câştigat concursul de aruncări de la distanţă, iar Kevin Hardy, de la CSU Sibiu, pe cel de slam dunk-uri, pentru al doilea an consecutiv. Organizatorii - Federaţia Română de Baschet, Clubul Sportiv Universitar şi Asociaţia Baschet Club Sibiu - le-au pregătit spectatorilor concursuri cu premii constând în tricouri şi mingi cu autografele tuturor jucătorilor selecţionaţi la All Star Game, precum şi bilete la EuroBasket 2017, eveniment care va avea loc în vară, la Cluj-Napoca. În premieră pentru un asemenea eveniment momentele artistice au fost susţinute de Junii Sibiului, cel mai vechi ansamblu profesionist de gen din ţară. Junii i-au invitat la joc pe baschetbalişti, la un moment dat pe întreg terenul încingându-se o horă. MVP-ul All Star Game-ului a fost desemnat Jamal Abrams (SCM ”U” Craiova).
Superbet All Star Game-ul masculin a încheiat săptămâna în care, la 10 ani distanţă de când a fost Capitală Culturală Europeană, Sibiul a fost capitala baschetului românesc. Palatul Sporturilor ”Transilvania” a fost neîncăpător, sâmbătă seară, la meciul demonstrativ dintre selecţionatele Nordului şi Sudului. Presărat cu nenumărate execuţii tehnice de excepţie din partea celor mai buni baschetbalişti din Liga Naţională, meciul s-a încheiat cu victoria Sudului, scor 119-109. Jucătorul echipei SCM ”U” Craiova, Jamar Abrams, a obţinut titlul de MVP-ul întâlnirii după ce a înscris 35 de puncte şi a avut un indice al eficienţei de 45.
În premieră pentru un astfel de eveniment, în momentele de pauză pe parchetul Palatului Sporturilor ”Transilvania” au fost prezenţi membrii celui mai vechi ansamblu profesionist de dansuri folclorice, Junii Sibiului, care i-au încântat nu numai pe cei 2.000 de spectatori, ci şi pe unii dintre jucători şi oficiali. La un moment dat, ”junii” i-au invitat la dans pe baschetbalişti, astfel că pe întreaga suprafaţă a terenului s-a încins o horă.
Unul dintre modurile de interacţiune cu fanii a fost Kiss Cam. La un moment dat, pe cele două tabele imense instalate deasupra suprafeţei de joc au apărut în cadru prietena, părinţii şi bunicii lui Kevin Hardy, veniţi special din Statele Unite ale Americii pentru acest eveniment. Părinţii jucătorului de la CSU Sibiu chiar s-au prins în joc şi s-au sărutat, în aplauzele tuturor.
 
  • NORD: Kyndal Dykes (29 puncte), Kevin Hardy (23), Andrei Mandache (11), Igor Mijajlovic (9), Roland Torok (8), Bogdan Popescu (8), Lazar Laszlo (7), Ousmane Barro (6), Goran Martinic (3), Vlad Moldoveanu (3), Titus Nicoară (două), Filip Adamovic. Antrenori: Cristian Achim, Mihai Silvăşan.
  • SUD: Jamar Abrams (35 puncte), Vincent Hunter II (29), Cătălin Baciu (22), Cameron Long (12)Marko Sutalo (6), Iulian Orbeanu (5), Marius Runkauskas (3), Ionuţ Drăguşin (3), Octavian Popa Calotă (două), Adrian Guţoaia (două), Mihail Paul, Darious Hargrove. Antrenori: Hristu Șapera, Claudiu Fometescu.
Hardy rămâne rege la slam dank-uri
Concursul de aruncări de la distanţă a fost câştigat de Marius Runkauskas. Baschetbalistul echipei Steaua CSM EximBank a transformat 19 din cele 25 de încercări. Învinşii lui Runkauskas în acest concurs au fost Marko Sutalo (18), Igor Mijajlovic (16) şi Vlad Moldoveanu (15).

Kevin Hardy (CSU Sibiu) a câştigat pentru al doilea an consecutiv concursul de slam dunk, la care au mai participat Cătălin Baciu (Steaua CSM EximBank), Jamar Abrams (SCM ”U” Craiova) şi Kyndall Dykes (”U” BT Cluj-Napoca). Juriul acestui concurs a fost format din legende ale baschetului sibian, şi anume Mircea Vulc, Flaviu Stoica, Gheorghe Dăian şi Florin Apostu.
 
Multe premii pentru spectatori
Organizatorii Superbet All Star Game 2017 le-au pregătit spectatorilor tombole şi concursuri cu premii acordate în colaborare cu partenerii evenimentului. Astfel, mai mulţi fani au plecat acasă cu câte o minge de baschet cu autografele tuturor jucătorilor participanţi la meciul stelelor din baschetul masculin românesc. La începutul jocului dintre Nord şi Sud, jucătorii selecţionaţi au aruncat în tribune replici ale tricourilor îmbrăcate cu această ocazie, de asemenea cu semnăturile tuturor.
© Dragoș DUMITRU

Una dintre tombole a avut ca premii 5 pachete de bilete la EuroBasket 2017, Clujul urmând să găzduiască jocurile uneia dintre grupe. Câştigătorii nu au fost desemnaţi prin tragere la sorţi. Fericiţii câştigători au fost posesorii a cinci mingi de baschet inscripţionate cu cuvântul ”tombolă” care au fost, de asemenea, aruncate în tribune, la începutul duelului de pe parchet.
 
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia