logo
(FOTO) BC CSU Sibiu - CSM CSU Oradea 83-76. INVINCIBILII
Ovidiu BOICA
1810 vizualizari
(FOTO) BC CSU Sibiu - CSM CSU Oradea 83-76. INVINCIBILII
BC CSU Sibiu - CSM CSU Oradea 83-76 © Dragoș DUMITRU
* Baschetbaliştii sibieni continuă seria succeselor de pe teren propriu. CSU a câştigat, în această seară, la o diferenţă de 7 puncte meciul cu CSM CSU Oradea. În actualul sezon, "galben-albaştrii" au 2-0 în faţa echipei lui Cristi Achim după ce s-au impus şi în etapa inaugurată a sezonului, în Sala Sporturilor "Antonio Alexe", cu 73-72. * Cel mai bun om de pe teren a fost Monyea Pratt, autor a 22 de puncte, cu un indice de eficienţă 31. * În etapa viitoare, a doua a turului sezonului regulat, CSU Sibiu joacă în Capitală, cu Steaua CSM EximBank.

 

După o pauză de sărbători mai mare decât a celorlalte echipe din Liga Naţională, baschetbaliştii sibieni au arătat o mare poftă de joc în debutul întâlnirii cu CSM CSU Oradea. Pratt a inaugurat tabela, cu o aruncare de la distanţă, apoi Mirel Dragoste a reuşit un three-point play, iar Kinnard şi-a trecut şi el în cont prima triplă din meci. "Măcelul" a continuat, sfaturile date de pe margine de Cristi Achim, antrenorul Oradiei, la time-out-ul cerut după numai 3 minute, fiind fără soluţie. Încă un three-point play, de data asta în dreptul lui Laser, apoi Mirel Dragoste şi Kinnard, din nou de la distanţă, făcând ca tabela să indice un neverosimil 17-0 la jumătatea primului sfert, când în sfârşit Nicolescu a spart gheaţa.
Probabil sibienii au crezut că au un meci prea uşor şi au luat piciorul de pe acceleraţie, permiţându-le oaspeţilor să riposteze. Atât au aşteptat orădenii. "Run" de 10-0 şi, de la 20-3, s-a făcut 20-13.
CSU a câştigat primele 10 minute cu 25-14, dar un lucru era clar, sibienii n-aveau deloc un meci uşor...
În vreme ce regresul, în jocul "galben-albaştrilor", era vizibil, Oradea a continuat să reducă din diferenţă şi, cu 3 minute înainte de pauza mare, cele două echipe mai erau despărţite numai de două posesii (35-31). Davis a mai adus liniştea, cu două coşuri consecutive, iar după ce Mandache a marcat din spatele semicercului, Laser a înscris alte 4 puncte, stabilind scorul primei reprize (43-34).
Monyea Pratt a prins o zi bună, ieşind din nou la rampă în sfertul trei, când a făcut de toate. A avut mână sigură la "libere", sută la sută din trei serii, a recuperat atât sub propriul panou, cât şi ofensiv, adăugându-şi în cont alte 8 puncte. Oradea s-a ţinut însă scai. Richard, noua achiziţie, plus Trotter, au redus încă o dată ecartul la două posesii (45-41).
Ultimele 10 minute au început de la scorul de 62-58. Richard şi Valeika au egalat la 64 într-un minut, fiecare cu câte un three-point play. Laser a readus-o pe CSU în avantaj cu o aruncare din zero grade - călcase semicercul însă - şi Mirel Dragoste a făcut 68-64, pe contraatac, după ce Cooper i-a "stins lumina" lui Valeika. Cristi Achim a simţit că "vulturii" sunt gata să-şi ia zborul, împinşi de la spate de cei 2.000 de suporteri, şi a cerut time-out.
La reluare, Pratt a dus diferenţa la 10 puncte, cu o triplă (76-66). Richard a replicat asemenea, apoi orădenii au avut ocazia să se apropie şi mai mult, pentru că Pratt a comis "paşi". Gajovic a marcat pentru 78-71, dar Dragoste a adus liniştea. Alte cinci puncte pentru jucătorul sub vârstă al lui CSU, astfel că "treiţa" lui Gajovic n-a mai prea contat. Finalul a fost liniştit, "galben-albaştrii" s-au impus cu 83-76 şi îşi păstrează invincibilitatea în "Transilvania".
Pentru CSU Sibiu au evoluat Monyea Pratt (22 puncte, 7 recuperări, 5 assist-uri), Mirel Dragoste (14 puncte, o recuperare), Lawrence Kinnard II (11 puncte, 8 recuperări), Tyler Laser (11 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Marcel Davis (11 puncte, un assist), Radu Paliciuc (6 puncte, un assist), Bogdan Popescu (5 puncte, două recuperări) şi Chris Cooper (3 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive).


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia