logo
(FOTO) BC CSU Sibiu - BCM ”U” Pitești 84-76: ”Vulturii” ies la vânătoare
Ovidiu BOICA
1914 vizualizari
(FOTO) BC CSU Sibiu - BCM ”U” Pitești 84-76: ”Vulturii” ies la vânătoare
* Baschetbaliștii sibieni au condus în permanență pe tabelă, în meciul din această seară, cu Piteștiul lui Șapera. La final, oaspeții s-au plâns de agresivitatea jucătorilor lui Dan Fleșeriu. În schimb, tehnicianul lui CSU a apreciat prestația jucătorilor săi. * Kevin Hardy a înscris 21 de puncte, iar Marcel Davis, 18. * Radu Paliciuc nu a putut fi folosit din cauza unor probleme de ordin medical. * Davis și Hardy au stat pe parchet 40 de minute, iar Dan Fleșeriu, antrenorul lui CSU Sibiu, a folosit doar 7 jucători. * CSU Sibiu urcă pe locul secund, după ”U” Banca Transilvania Cluj, profitând că Steaua CSM Eximbank a pierdut la Oradea. * Pentru ”galben-albaștri” urmează deplasarea la Cluj-Napoca, miercuri, 15 martie.

”Vulturii” lui Dan Fleșeriu i-au băgat în sperieți pe Piteșteni, în această seară, în ”Transilvania”. CSU Sibiu a obținut a treia victorie, din tot atâtea posibile, în acest sezon, cu formația condusă de pe margine de Hristu Șapera. Tehnicianul oaspeților s-a plâns, la final, de agresivitatea cu care au jucat ”galben-albaștrii”, dar Fleșeriu le-a luat apărarea, ba - mai mult - s-a arătat de-a dreptul încântat de modul în care s-au prezentat jucătorii săi, chiar dacă, la un moment dat, după ce s-au dus la 20 de puncte, au ridicat puțin piciorul de pe pedala de accelerație.

© Ana Maria Mătușoiu

Hardy a arătat opoftă de joc ieșită din comun, în debutul disputei, iar CSU a făcut repede 6-2. Piteștiul a egalat la 8, la jumătatea sfertului întâi. Ratările lui Igor Mijajlovic și Bogdan Popescu din spatele semicercului le-a oferit oaspeților șansa de a prelua conducerea pentru prima dată în meci. N-a fost să fie, iar vicleanul Hardy a intuit o pasă a lui Marinov pentru Adrian Tudor și a scăpat singur pe coș, înscriind de sus, cu o mână, în stil de mare jucător. Nici Davis nu s-a lăsat mai prejos, iar Sibiul a prins un ”run” de 10-0.
Primul sfert s-a încheiat cu 20-13 pentru CSU, iar în debutul actului secund Boris Lalovic a mărit ecartul cu un three-point play, apoi a fixat pentru prima dată diferența la peste 10 puncte cu o triplă (27-15).


Replica Piteștiului n-a întârziat, iar Marinov a redus diferența la trei posesii cu o aruncare de la distanță (31-25). Nici sibienii n-au stat cu mâinile-n șolduri și același Lalovic a înscris din spatele semicercului.


Repriza a fost închisă de un nou slam al lui Hardy. După 20 de minute, CSU era la adăpostul a 10 puncte (48-38).
”Galben-albaștrii” au început repriza secundă în forță. Mijajlovic a ratat de 3 puncte, dar Davis a venit lansat, a cules mingea din aer și a depus-o în coș. Gabric a întrerupt seria sibienilor (8-0), cu o triplă, după care Mijajlovic - cu 5 puncte consecutiv - a fixat diferența la 20 de lungimi (61-41).
În cele 5 minute rămase până la ultima pauză, profitând de relaxarea gazdelor, piteștenii au înjumătățit avantajul de pe tabelă. Davis a pus capăt crizei lui CSU, după un ”parțial” de 13-2. O nouă ”treiță” a căpitanului Sibiului a reaprins tribunele, iar anouncer-ul sălii a răspuns pe măsură: Igoooooorrr Miiijajloviiiiiic!


Actul decisiv a început de la 69-60 pentru CSU. Sibienii nu le-au dat oaspeților nicio șansă să le amenințe succesul. Diferența s-a menținut în permanență în jurul a 10 puncte. ”Vulturii” au punctat și la capitolul spectacol, pasa lui Hardy, pe spate, pentru Bogdan Popescu, înroșind palmele suporterilor. Finalul a fost liniștit, CSU s-a impus până la urmă la o diferență de 8 puncte, bifând al treilea succes din acest sezon în fața piteștenilor lui Șapera.


Principalul marcator al lui CSU Sibiu a Kevin Hardy, autor a 21 de puncte. Fundașul și-a mai trecut în cont 7 recuperări și două pase decisive. Din rândul ”galben-albaștrilor” s-au mai remarcat Marcel Davis (18 puncte, 7 recuperări, 4 assist-uri), Boris Lalovic (16 puncte, două recuperări, un assist), Igor Mijajlovic (15 puncte, 3 recuperări, două pase decisive) și Bogdan Popescu (12 puncte, 4 recuperări). A mai înscris Chris Cooper (două puncte).
Piteștiul a avut 5 jucători cu peste 10 puncte. Cel mai bun marcator a fost Aleksandar Mladenovic (13), iar Hunter II, Corpodean și Marinov și-au trecut în cont câte 12. Alexander Kostoski a înscris 11 puncte.
 

  • ”E important că am reușit o victorie, după înfrângerea de la Steaua. Jucătorii au arătat un nivel de agresivitate mare și au demonstrat că nu sunt echipa de anul trecut, care se mulțumește cu locul 6, ci chiar ne dorim mai mult. Atunci când ne iese și jocul, câștigăm. Nu e obligatoriu să câștigăm de fiecare dată, dar datoria noastră e să facem maximum posibil în fiecare meci. Așa am făcut și la Steaua. Atât am putut! Astăzi, am reușit să menținem agresivitatea pe tot parcursul meciului, deși ne-am relaxat la 20 de puncte și le-am permis să vină din spate. Cu o rotație scurtă nici nu poți ține 20 de puncte permanent. Pe mine mă bucură acest nivel de agresivitate. Acesta este baschetul modern. Același tratament l-am primit și noi la Steaua, am învățat din meciul acela și sper să menținem acest nivel și la meciurile care urmează, deși este greu, pentru că avem jucători care nu mai sunt la prima tinerețe și nu este ușor, pentru ei, să se apere așa agresiv, uneori pe tot terenul”.

                                                                               Dan Fleșeriu, antrenor BC CSU Sibiu

© Ana Maria Mătușoiu

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Gaudeamus

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
carrefour
Licitatie publica

accentmedia