Tribuna
Echipa de baschet CSU Sibiu - 40 de ani de la promovarea în prima divizie
N. I. DOBRA
12478 vizualizari
Echipa de baschet CSU Sibiu - 40 de ani de la promovarea în prima divizie

În această lună mai se împlinesc patru decenii de când echipa studenţească sibiană se află pe prima scenă a baschetului românesc. Prin anii '50 ai secolului trecut am mai avut o echipă masculină de baschet în prima divizie, "Constructorul", în care jucau Albu, Ferencz, Ludu,
Spiridon, Flaviu Stoica, omul care, devenit profesor şi antre­nor, a avut ambiţia de a reînvia baschetul în Sibiu. Şi, a reuşit, cu sprijinul universităţii, într-un club nou creat, cu nişte băieţi crescuţi de el, în 1977 să facă pasul cel mare. Din lot făceau parte: Viorel Cintean, Dorin Bleahu, Adrian Fanea, Mihai Mladin, Anatol Podvarcu, Marian Şerbănescu, Florin Apostu, Mihai Sanislav, Liviu Vulc, Ioan Banciu.
Viorel Cintean ("Corbu"), unul dintre căpitanii echipei, îşi aminteşte greutăţile inerente acelei perioade: "N-aveam nici de unele, eram formaţie cu adevărat studenţească, fără o bază materială solidă, fără o sală adecvată, jucând în fosta hală de legume din Piaţa Tea­trului, atunci a Clubului Sportiv Şcolar, în care se desfăşurau toate competiţiile. Eram, însă, tineri, entuziaşti, dornici de afirmare şi-l aveam pe profesorul Flaviu Stoica antrenor, care se zbatea din răsputeri pentru noi, pentru echipă. Ca să nu mint, susţinere morală aveam din partea prof.univ.dr. Nicolae Todericiu, atunci prorector al Universităţii, iar dintre cei apropiaţi nu-i pot omite pe Nicolae Chine, absolvent al Facultăţii de Drept din Sibiu, jurist la IAS Ştefăneşti-Argeş (cel cu vinurile - n.i.d.), inginerul Ioan Simion, directorul IPAS-ului (subansambluri pentru maşini - n.i.d.), nea Nicolăiţă Gligor, Sandu Piţigoi, Ioan Barac, primul preşedinte al asociaţiei (responsabil cu păpica - n.i.d.), Ani Clej, Radu Lisenche, Marcel Basca... La turneul de baraj de la Piteşti ne-am dus cu trenul... Am jucat şi... am promovat, asta-i important, iar de atunci echipa a crescut în valoare şi performanţe... Nici nu-mi vine să cred că au trecut 40 de ani".
Din păcate pentru sportul sibian, doar "echipa lui Flaviu Stoica" mai reprezintă ceva în ţară (fără a lua în considerare sporturile individuale, unde mai răsare câte un campion).
În cartea subsemnatului "Privind înapoi cu nostalgie" am regăsit fotografia de grup la aniversarea a 25 de ani, în 11 mai 2002, cu Tolea Podvarcu, Adi Fanea, Dorin Bleahu, Mihai Sanislav, Corvin Lupu, Florin Apostu, Flaviu Stoica, Viorel Cintean, Ani Clej, Ioan Barac, Nicolae Todericiu. Să vedem, acum, câţi ne vom mai întâlni, sâmbătă, 6 mai a.c.
 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA