Tribuna
CNMB/ CSU Atlassib - BC Timişoara 89-87: Palidă consolare
Ovidiu BOICA
1218 vizualizari
CNMB/ CSU Atlassib - BC Timişoara 89-87: Palidă consolare
Baschetbaliştii sibieni şi-au luat "La revedere!" de la suporteri cu o victorie, prima din retur, de pe teren propriu. Succesul nu are importanţă decât pentru statistică, CSU Atlassib conpromiţându-şi calificarea în play-off de mai multe etape. Ceskovic, Bojovic şi Păun au lipsit, toţi 3 fiind accidentaţi. Antrenorul Cătălin Vulc speră în recuperarea lor până la Final Four-ul Cupei României, programat pe 2 şi 3 aprilie, la Piteşti. CSU Atlassib ar putea încheia ediţia 2014/2015 pe locul 11, în funcţie de rezultatul restanţei dintre SCM "U" Craiova şi Energia, de miercuri, 1 aprilie.

"Studenţii" noştri s-au despărţit de fani cu o victorie, prima de acasă, în retur. După un tur bun, CSU Atlassib a avut o a doua jumătate a sezonului regulat de coşmar, în care a câştigat 3 meciuri şi a coborât de pe locul 4 până pe 10. Ba, mai mult, "galben-albaştrii" ar putea încheia această ediţie de campionat chiar pe 11, dacă formaţia din Craiova va câştiga restanţa cu Energia Tg. Jiu, la mijlocul acestei săptămâni.

Cu BC Timişoara, echipa condusă de pe margine de Dragan Petricevici, fostul tehnician al lui CSU Atlassib, sibienii s-au impus la un coş diferenţă, scor 89-87, la capătul unui joc echilibrat. Fără Ceskovic, Bojovic şi tânărul Păun, antrenorul Cătălin Vulc s-a văzut nevoit să gestioneze o situaţie în care a avut o rotaţie scurtă, folosind doar 7 jucători, unul dintre aceştia - Norbert Pascu - şi el cu ceva probleme.

Echipa sibiană a avut avantaj pe tabela de marcaj până spre finalul primului sfert. Lee a deschis scorul, apoi Popovic a făcut 4-0. Persic a redus din diferenţă cu o aruncare de la distanţă, apoi Hurd a marcat pentru 6-3. Bogdan Popescu şi-a încercat norocul în două rânduri din afara semicercului, dar de fiecare dată a dat "gherlă". De la 14-8 pentru gazde, timişorenii au egalat cu un "run" de 6-0, cu un minut şi jumătate înainte de prima pauză. Hurd a stabilit rezultatul primelor 10 minute, la finalul cărora CSU Atlassib avea avantaj de un coş (18-16). Asta şi pentru că Jovanovic a ratat, când mai erau două secunde, o aruncare de la distanţă.

Pressingul agresiv făcut de timişoreni în debutul celui de-al doilea act i-a cam pus în dificultate pe "galben-albaştri". Trecuseră două minute şi oaspeţii conduceau cu 24-20, moment în care Cătălin Vulc a cerut time-out. La reluare, bănăţenii au continuat să se distanţeze şi, când mai erau 3 minute din prima repriză, aveau 34-25, 9 puncte avantaj. Un nou time-out cerut de sibieni, iar în timpul rămas până la pauza mare CSU Atlassib s-a apropiat la 3 puncte (38-35).

Sibienii au întors rezultatul după 4 minute din repriza secundă, prin Calotă (46-45). Pentru puţin timp însă deoarece mai multe greşeli - inclusiv două turn over-uri - au făcut să piardă din nou supremaţia pe tabelă. Timişoara a câştigat la limită sfertul al treilea (21-20), iar cu 10 minute înainte de final avea un avantaj de 4 puncte (59-55).

 

Trei jucători de la CSU Atlassib au marcat, în acest meci, câte 18 puncte: Popa Calotă, Lee şi Hurd. Pentru echipa sibiană au mai înscris Popovic (13), Zyle (10), Johnson (9) şi Pascu (3). De la formaţia vizitatoare, Jovanovic şi-a trecut în cont tot 18 puncte. Pentru Timişoara au mai punctat Lewis (15), Persic (14), Tica (14), B. Popescu (12), Manigat (8), Pesic (4) şi Milencovic (două).

 

"Studenţii" noştri au început în forţă ultima perioadă. Popovic a marcat de la distanţă, Lee - de la linia de "libere", Zyle şi Calotă au marcat la un loc 8 puncte şi sibienii aveau din nou avantaj (63-59). Şi, cu o singură excepţie, aşa aveau să stea lucrurile până la final. Doar pentru câteva secunde, la jumătatea actului, Timişoara a condus cu 69-68. Finalul a fost însă cu emoţii. La 89-86, Calotă a fost oprit din contraatac, pentru "paşi". Petricevici a cerut time-out, când mai erau 3,9 secunde. La reluare,Pascu l-a faultat pe Manigat. Două la coş, prima a intrat, a doua a fost ratată intenţionat, bănăţenii încercând să recupereze şi să marcheze coşul prin care să trimită meciul în prelungiri. Mingea a ieşit în afara terenului şi oaspeţii mai aveau la dispoziţie două zecimi de secunde să înscrie. Lewis a trimis înalt, pentru un alley-oop al lui Manigat, care a ratat însă şi s-a încheiat 89-87 pentru CSU Atlassib.

 

Vulc speră în recuperarea lui Ceskovic, Păun şi Bojovic

Cei trei jucători ai echipei sibiene au urmărit meciul cu BC Timişoara din tribună. Îmbrăcaţi "în civil", aceştia au luat loc în imediata vecinătate a băncii "galben-albaştrilor".

Cătălin Vulc, antrenoul lui CSU Atlassib, speră ca cei trei baschetbalişti să fie recuperaţi până la ora meciurilor din Final Four-ul Cupei României. "Să sperăm că, până la Cupa României, îi putem recupera pe cei 3 jucători accidentați. Ceskovic trebuie să stea până luni (n.a. astăzi), după care vom vedea dacă poate începe antrenamentele. Bojovic a suferit o accidentare, apoi s-a reaccidentat. El a jucat accidentat și în meciul cu Mureșul, a tras de el, apoi s-a accidentat la antrenamente și, din nou, în meciul cu Piteștiul. Sperăm că își va reveni până la Cupa României. Păun este și el accidentat, dar - din fericire - tratamentul dă roade și sperăm ca de luni (n.a. astăzi) sau marți să revină la antrenamente", a declarat Cătălin Vulc.


 

Vulc: "Aveam nevoie de această victorie"

Cătălin Vulc, antrenorul "galben-albaştrilor", a susţinut, în conferinţa de presă de la finalul meciului cu BC Timişoara, că acest succes este unul important deoarece a venit chiar înaintea Final Four-ului, dar şi datorită faptului că a fost obţinut în condiţii mai speciale, cu doar 7 jucători. "Am reușit să câștigăm acest joc, așa cum ne-am dorit, înaintea meciurilor din Cupa României. Aveam nevoie de o victorie și, din fericire, am obţinut-o. (...) Astăzi (n.a. sâmbătă) mi-a plăcut dorința jucătorilor. S-a văzut cum s-au bătut pentru această victorie. Au fost momente în apărare când nu am fost mulțumit, dar acestea le pot pune pe seama oboselii, pentru că am avut o rotație de 7 oameni, dintre care Pascu a intrat doar 10 minute. Practic, am fost 6 oameni și sigur oboseala se simte, mai ales în apărare", a afirmat tehnicianul echipei sibiene.

 

Petricevici: "Sibiul este, în continuare, o echipă foarte bună"

Antrenorul oaspeţilor, Dragan petricevici, i-a felciitat pe sibieni şi a declarat, în conferinţa de presă, că tehnicianul Cătălin Vulc nu are nicio vină pentru situaţia de acum. ""Felicitări echipei Sibiului! A fost o victorie meritată. Probabil noi am fost cu gândul la Final Four, dar asta nu ia din meritele echipei din Sibiu pentru această victorie muncită. Nu cred că Sibiul este cu moralul căzut. A intrat în turneul final din Cupa României. Poate a avut o scurtă perioadă mai proastă, dar pentru care nici măcar unu la sută nu are vină Cătălin Vulc. S-au petrecut niște lucruri, dar - la modul în care s-a derulat campionatul - i se poate întâmpla oricui. Atunci când pierzi un meci sau două și nu te aștepți, te îndepărtezi definitiv de play-off și atunci echipa nu mai are aceiași motivație ca înainte. Dincolo de toate aceste aspecte, eu cred că Sibiul este în continuare o echipă foarte bună. Trebuie felicitați Cătălin Vulc și jucătorii pentru că, după această victorie, au demonstrat tuturor că, în Sibiu, mai ales prin aportul publicului, va exista un baschet bun", a declarat Dragan Petricevic, antrenorul timişorenilor.

 

Tabloul sferturilor play-off-ului, stabilit abia după restanţa SCM "U" Craiova - Energia

În urma ultimei etape a sezonului regulat, ale cărei meciuri s-au disputat sâmbătă seara, se cunosc toate cele 8 echipe care vor juca în play-off. Tabloul sferturilor de finală însă înă nu a fost stabilit deoarece el poate fi influenţat de restanţa dintre SCM Universitatea Craiova şi Energia Tg. Jiu, ce va avea loc miercuri, 1 aprilie. Aflată în prezent pe locul 6, echipa gorjeană are posibilitatea de a urca pe 4, în cazul unui succes în Bănie

În momentul de faţă, pe primele 8 locuri ale clasamentului Campionatului Naţional masculin se află echipele CSU Asesoft (43 puncte), Steaua CSM EximBank (42), "U" Mobitelco Cluj (40), BCM "U" Piteşti (38), BC Mureş, Energia Tg. Jiu, CSM "U" Oradea (câte 37) şi BC Timişoara (36).

 

CN masculin de baschet, etapa a XXVI-a

BCM "U" Piteşti - Steaua CSM EximBank 85-79

CSU Atlassib Sibiu - BC Timişoara 89-87

SCM Universitatea Craiova - BC Timba Timişoara 91-78

Gaz Metan Mediaş - Energia Tg. Jiu 97-93

CSU Asesoft Ploieşti - Universitatea Cluj-Napoca 82-56

BC Mureş Tg. Mureş - "U" Mobitelco Cluj-Napoca 84-92

Partida SCM Universitatea Craiova - Energia Tg. Jiu, restanţă din etapa a XIV-a, se dispută miercuri, 1 aprilie.

 

În cantonament la Hilton

Imediat după meciul de sâmbătă seara, cu BC Timişoara, baschetbaliştii sibieni au intrat într-un cantonament la Hilton. Tehnicianul Cătălin Vulc susţine că a luat această decizie pentru a-i ţine uniţi pe jucători. "Vom intra într-un cantonament la Hilton, unde vom rămâne până la plecarea spre Pitești. Vom încerca să rămânem uniți, pentru că avem nevoie de acest lucru. Avem două meciuri în Cupa României și sperăm să obținem rezultate bune", a spus Vulc junior în conferinţa de presă.

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA