Tribuna
Campionatul Mondial de Karate Kyokushin: Peste 400 de luptători iau cu asalt Sibiul
b.o.n.
2803 vizualizari
Campionatul Mondial de Karate Kyokushin: Peste 400 de luptători iau cu asalt Sibiul
Dacă, în 2013, la ediţia precedentă a Campionatului Mondial, la Londra, au fost aproximativ 230 de sportivi, anul acesta numărul acestora a ajuns la peste 400. Evenimentul va avea loc la Sibiu în 27-28 mai.
Sibiul va găzdui, în 27 şi 28 mai, cea de-a cincea ediţie a Campionatului Mondial de Karate Kyokushin, care se anunţă mult mai complexă decât cea desfăşurată în 2013 la Londra, graţie numărului mare de participanţi. Dacă, acum 4 ani, la acest eveniment major au fost prezenţi peste 230 de sportivi, ediţia din acest an numără mai bine de 400 de luptători, care îşi vor măsura forţele pe tatami-urile din Palatul Sporturilor "Transilvania". Aceştia vin din peste 40 de ţări şi reprezintă 70 de echipe din 14 organizaţii internaţionale.
Cea de-a cincea ediţie aduce şi câteva noutăţi, cum ar fi introducerea juniorilor, dar şi a categoriei 90 kg la bărbaţi. Astfel, în vreme ce unele evenimente de profil reduc limita greutăţii participanţilor, în ciuda faptului că statisticile oficiale arată că ponderea medie a oamenilor a crescut de-a lungul anilor, Federaţia Internaţională de Karate (IFK) a decis să includă categoria 90 kg la bărbaţi, la Campionatul Mondial de Karate Kyoukushin. Decizia luată a fost una de bun augur,  38 de luptători înscriindu-se la categoria HW (sub 90 kg) şi alţi 30 la SHW (peste 90). 
Reprezentanţii IFK se vor gândi pe viitor la posibilitatea de a adăuga această categorie de greutate şi la participantele de sex feminin, însă deocamdată s-au păstrat diviziunile tradiţionale: LW (sub 60 kg) şi HW (este 60 kg). Cât priveşte diviziunile de greutate ale bărbaţilor există patru categorii la care anul acesta s-au făcut înscrieri: LW (sub 70), MW (între 70 şi 80 kg), HW (sub 90) şi SHW (peste 90 kg). 
În data de 27 mai, de la ora 10:00, va avea loc ceremonia oficială de deschidere, urmând apoi meciuri de calificare la toate categoriile.

 

  • Publicul este invitat să voteze în continuare primii opt favoriţi din fiecare categorie, online, pe site-ul evenimentului: http://ifkworldtournament2017.ro/.   
Durata primei runde a meciului este de două minute, în caz de egalitate fiind adăugată o rundă suplimentară. A doua zi, 28 mai, vor avea loc meciurile finale, în runde de câte 3 minute, iar de la ora 18:00, ceremonia de premiere.
Meciurile de pe cele 3 tatami-uri vor putea fi urmărite şi live, online, pe www.ifkworldtournament2017.ro/live/.
Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Hirsch, sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Karate (IFK).
"Este o onoare şi un privilegiu să am posibilitatea de a organiza acest campionat, pentru prima dată în România, la mai bine de 50 de ani de la crearea Kyokushin-ului şi la 30 de ani de la introducerea acestui stil de luptă în ţara noastră. Cred că va fi o pagină remarcabilă în istoria Kyokushin-ului românesc", a declarat Christian Hirsch, preşedintele Clubului Sportiv Transilvania - Hirsch Dojo din Sibiu şi reprezentantul IFK România.
 
Luptători de elită, la Sibiu
Adăugarea acestei categorii a permis participarea la Campionatul Mondial de Karate a unor sportivi de elită, care vor lupta pentru noi medalii la Sibiu. Printre aceştia se află luptătorul ucrainean WKB Eldar Ismailov, fost campion european IKO,  care va putea fi văzut concurând alături de campionii KWU Igor Ryadnov, Emanuel Lebo şi Jean Paul Jacquot. 
 
Ce este Kyokushin
Kyokushin sau Kyokushinkay este un stil de karate de tip full-contact şi knock-down fondat de Masutatsu Oyama, considerat cel mai dur şi mai consistent stil de karate din lume, o oglindă fidelă a creatorului său. Kyokushinkai implică un antrenament dur, disciplină, o condiţie fizică remarcabilă şi dorinţa permanentă de autodepăşire.
Campionatul Mondial de Karate Kyokushin este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu, organizată de Clubul Sportiv Hirsch din Sibiu, cu sprijinul sponsorului principal, Auchan, şi a partenerilor de eveniment: Carrefour, Cona, Floradi, Carpatina, Restaurant New York, Culinarte şi Transilvania Partners.
 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA