logo
BCCSU Sibiu - SCM ”U” Craiova: Cu ”suta”-n buzunare, le umplură oltenilor conturile... de mărunțiș!
Ovidiu BOICA
3471 vizualizari
BCCSU Sibiu - SCM ”U” Craiova: Cu ”suta”-n buzunare, le umplură oltenilor conturile... de mărunțiș!
La mai puțin de o săptămână distanță de dezamăgirea de la Galați, baschetbaliștii sibieni au marcat 108 puncte în fața echipei din Craiova. Bogdan Popescu, aflat pentru prima dată în fața propriilor suporteri de la revenirea la CSU, a fost primit cumultă căldură de cei din tribune. ”Pope” a înscris 20 de puncte, la fel ca Laser și cu trei mai puține decât Pratt. Pentru CSU urmează altre trei meciuri consecutive pe teren propriu. Primul e vineri, 15 decembrie, cu BC Mureș.

 

 

Restanțieri după meciul cu Phoenix, ”studenții” sibieni și-au învățat bine lecția pentru întâlnirea cu echipa din Craiova. ”Galben-albaștrii” au făcut un meci incomparabil mai bun decât cel de la Galați, iar victoria cu oltenii, la o diferență de aproape 20 de puncte și cu ”suta” binișor depășită, impune respect. Pe alocuri, jucătorii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc au dat lecții de baschet, spre bucuria celor din tribune, care i-au făcut o primire spectaculoasă lui Bogdan Popescu, pivotul de 39 de ani revenit la Sibiu după un scurt periplu acasă, la Timișoara.
”Pope” a intrat din primul minut, alături de Mirel Dragoste, jucătorul sub vârstă, de Laser, Pratt și Kinnard II. Oaspeții au inaugurat tabela, prin Siriscevic, după care a început lunga perioadă de dominare a lui CSU. Kinnard a întors rezultatul cu o triplă, apoi a înscris Popescu (5-2). Laser, încă nerefăcut complet după operația la cot, și-a adus și el contribuția, cu două coșuri consecutive, iar Kinnard, din spatele semicercului, a fixat diferența - pentru prima dată în meci - la mai mult de 10 puncte (24-12, min. 6).
În numai 10 minute, ”galben-albaștrii” au înscris mai mult de jumătate din punctele cu Phoenix (35-24).
Pratt a ieșit din nou la rampă, în debutul actului secund, dar oaspeții au avut replică, prin Siriscevic și Martinic (41-31). Sibienii au continuat să-i țină pe olteni la 8-10 puncte în spate și, la jumătatea întâlnirii, CSU conducea cu 54-46.
Lucrurile păreau să se complice în debutul celui de-al treilea sfert. Siriscevic și Martinic au înscris din spatele semicercului, iar Samuels a întors după mult timp scorul (57-56). A fost momentul în care Fleșeriu a simțit pericolul și a cerut time-out ('23). La reluare, ”galben-albaștrii” au preluat din nou inițiativa, fără să mai reușească însă să se desprindă minute bune. Abia spre finalul perioadei Marcel Davis a legat două ”treițe”, iar Cooper a stabilit scorul de la care pornea actul decisiv, 78-71.


Sibienii au început sfertul patru cu un excelent ”run” de 12-0, rezolvând practic ecuația învingătoarei (90-71). În fața unei echipe cu o apărare visătoare de multe ori, ”galben-albaștrii” au arătat cine sunt stăpânii în ”Transilvania”.
Cu toate astea, meciul nu era jucat... Craiova s-a apropiat la patru posesii, cu 3 minute și jumătate înainte de final (94-86). Laser și Pratt, cu câte o triplă, le-au spulberat speranțele oltenilor. Cel mai bun marcator al lui CSU de până acum a trecut apoi la linia de ”libere”, marcând trei din patru, iar Mirel Dragoste a ”închis” tabela cu o aruncare din spatele semicercului. CSU s-a impus cu 108-90, iar jucătorii lui Fleșeriu și Vulc au arătat că meciul cu Phoenix a fost un simplu accident.

 

Pratt, aproape de double-double
Cel mai bun jucător d epe teren, cu indice de eficiență 31, a fost americanul Monyea Pratt. Jucătorul lui CSU a înscris 23 de puncte, având procentaj de sută la sută la aruncările din acțiune (8/8). În plus, a reușit cele mai multe recuperări (9) și a dat cele mai multe assist-uri (6) dintre toți jucătorii care au intrat pe parchet, vineri seara, în ”Transilvania”.
Bogdan Popescu și-a făcut revenirea la Sibiu cu succes. Pivotul a marcat 20 de puncte și a făcut 6 recuperări. Tot 20 de puncte a înscris Tyler Laser, care și-a mai trecut în cont câte 4 recuperări și pase decisive.
Marcel Davis și Mirel Dragoste și-au trecut în cont câte 15 puncte, cu câte trei triple fiecare. Conducătorul de joc a mai făcut 4 recuperări și a dat 3 assist-uri.
Pentru CSU Sibiu au mai marcat Lawrence Kinnard II (13 puncte) și Chris Cooper (două).
Echipa sibiană a avut procentaje pste medie la aruncările de la semi-distanță, 72 la sută (26-36) și din spatele semicercului - 43 la sută (13/30), iar la ”libere” au intrat 17 din 21 (81 la sută).


De cealaltă parte, Goran Martinic a fost cel mai bun marcator, cu 23 de puncte. Siriscevic și-a trecut în cont 20 de puncte, iar Nemanja Aleksandrov, 15. Paasoja și Samuels au înscris câte 10 puncte. Radu Vîrnă (8), Novak și Berceanu (câte două puncte) au completat lista. 

  • ”A fost un meci mai greu decât o arată scorul, evident. În sfertul al treilea adversarul a reușit să vină peste noi și a făcut niște puncte. Am început destul de bine meciul, cel puțin în atac. Știam că adversarul de astăzi (n.a. vineri) este o echipă care este foarte greu de ținut sub media ei de puncte. Am reușit totuși să îi ținem sub media de 95 de puncte, i-am ținut la 90. Îi felicit pe jucătorii mei, în special pe câțiva dintre ei, care sunt accidentați, dar astăzi (n.a. vineri) au făcut un efort să joace. Până la urmă le-a ieșit jocul. Mă bucur că nu au căzut, așa cum s-a întâmplat la Galați, în momentul în care cealaltă echipă era peste noi din punct de vedere mental. Sper ca aceasta să ne fie învățătură de minte, nu avem voie să renunțăm niciodată la luptă”.

Dan Fleșeriu
 


comentarii
1 comentarii

VREI SEX GRATIS INTRA PE FEMEI-GOALE.RO
Cristian
23.12.2017 13:24
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia