logo
BC MUREȘ TG. MUREȘ - BC CSU SIBIU 70-62 Emoţii până la final: Calificarea în semifinale se joacă în ”decisiv”!
Ovidiu BOICA
745 vizualizari
BC MUREȘ TG. MUREȘ - BC CSU SIBIU 70-62 Emoţii până la final: Calificarea în semifinale se joacă în ”decisiv”!
Baschetbaliştii sibieni au pierdut meciul patru al întâlnirii cu BC Mureş, din primul tur al play-off-ului. Mureşenii au avut avantaj pe tabelă din primul până în ultimul minut, iar la final s-au impus la o diferenţă de 8 puncte. Calificarea în semifinalele Ligii Naţionale se va decide marţi, 25 aprilie, la Sibiu. Câştigătoarea dintre BC Mureş şi CSU Sibiu o va întâlni în faza următoare pe Steaua CSM EximBank.
Dezechilibrat la prima vedere, prin prisma locurilor ocupate în clasament de cele două echipe înaintea play-off-ului, duelul dintre CSU Sibiu (2) şi BC Mureş (7) va fi tranşat abia în meciul decisiv. Steliştii mai au de aşteptat până să îşi afle adversarul din semifinale, urmând să îl cunoască abia mâine seară. S-a ajuns în această situaţie pentru că mureşenii lui Szaszgaspar au câştigat două din cele patru jocuri de până acum ale întâlnirii cu CSU, ultimul chiar sâmbătă seara, pe teren propriu, cu 70-62.
În meciul 4, mureşenii au pus stăpânire pe scor încă din debut. şanta a înscris primul coş, iar Dapa a făcut 4-0. Chris Cooper a redus din diferenţă cu un three-point play, apoi Reed şi Martinic au fixat ecartul la 5 puncte (8-3).
Reed a continuat să hărţuiască defensiva sibienilor şi, cu 4 minute înainte de prima pauză, cele două echipe erau despărţite de aproape 10 puncte (16-7). ”Studenţii” şi-au corectat atitudinea şi, la finalul unui ”run” de 8-0, au încheiat primul sfert la o jumătate de coş în spatele adversarului (16-15), cu Radu Paliciuc - autor a 5 puncte - ”şef” de promoţie.
Markovic a inaugurat tabela în actul secund şi Mureşul avea avantaj de două posesii. Bogdan Popescu a redus din diferenţă la următorul atac, dar Dapa a avut grijă să pună încă o dată 4 puncte între cele două echipe. Jocul ”de-a şoarecele şi pisica” a continuat, Mureşul având în permanenţă avantaj pe tabelă, indiferent că acesta a fost de două, ori 7 puncte (31-27). Practic, sibienii au prins una din zilele alea când nimic nu-ţi reuşeşte...
şanta l-a ”citit” pe Hardy şi a pus capăt unui nou atac al lui CSU, Mijajlovic şi-a trecut în cont un... airball de toată frumuseţea, din spatele semicercului, apoi a ratat încă o aruncare simplă, Popescu a recuperat, dar n-a reuşit să pună mingea în coş din spaţiul de 3 secunde, iar exemplele pot continua...
La repriză, Mureşul avea avantaj doar de 5 puncte (33-28) şi pentru că Martinic a ratat tripla, în ultima secundă.
 
Anti-exemplu după pauză
Sibienii au continuat să fie un... anti-exemplu şi la reluare. Hardy şi Paliciuc au forţat egalarea, dar au ratat aruncările de 3 puncte. Dapa, în schimb, a înscris de la distanţă (36-28). Un ”tehnic” încasat de ”banca” Mureşului i-a adus pe ”galben-albaştri” la 5 puncte (36-31), moment în care Szaszgaspar a cerut time-out.
La reluare, sibienii s-au apropiat la o singură posesie (39-37), dar gazdele au reacţionat imediat, iar Markovic l-a păcălit pe Paliciuc şi a înscris o triplă în ultima secundă.
Ultimele 10 minute au început de la +9 pentru BC Mureş (46-37) şi cu un slam al lui Hardy, care părea să-i îndemne pe sibieni: ”Hai, că se poate!”.
Markovic le-a tăiat elanul alor noştri cu o aruncare de la distanţă. Pentru prima dată diferenţa era de 10 puncte (49-39)...
Fleşeriu l-a schimbat pe Davis cu Cooper şi Sibiul se apăra cu trei oameni înalţi, plus Hardy, cu detenta lui de invidiat. O vreme tactica a funcţionat, iar Mijajlovic a reaprins speranţa cu o triplă (51-47).
Szaszgaspar a luat un nou time-out, simţind pericolul. N-a fost însă niciun pericol, pentru că jocul ”galben-albaştrilor” a continuat să scârţâie. De la o singură posesie diferenţă (53-51), gazdele s-au dus la 6 puncte (61-55).
Cele 3 time-out-uri luate de Dan Fleşeriu în mai puţin de 3 minute n-au adus acel plus de pe margine şi CSU a pierdut, în cele din urmă, cu 70-62. Suspansul se menţine aşadar, iar calificarea se decide abia marţi, la Sibiu. Cine ar fi crezut...
Pentru CSU Sibiu au înscris Cooper (14 puncte), Popescu (12), Mijajlovic (12), Lalovic (10), Hardy (5), Paliciuc (5) şi Davis (4).


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia