Tribuna
CN masculin de baschet
Aproape BRONZ
Ovidiu BOICA
1668 vizualizari
Aproape BRONZ
Baschetbaliştii sibieni s-au impus la o diferenţă de 11 puncte în meciul 3 al finalei mici, astfel că mai au nevoie de o singură victorie, pentru a repeta performanţa din sezonul precedent, clasarea pe locul 3.
"Studenţii" mai au nevoie de o singură victorie, pentru a intra în posesia medaliilor de bronz, după ce, sâmbătă, s-au impus cu 94-83, pe teren propriu, în meciul 3 al finalei mici. Sibienii ar putea rezolva ecuaţia pentru locul 3 chiar miercuri, la Otopeni.
Într-o sală pe jumătate goală, sibienii au început cu stângul meciul, Santana şi Căpuşan marcând primele puncte (4-0). Brown a redus din diferenţă, cu o aruncare de la distanţă, dar Otopeniul a continuat să se menţină la conducere pe tabela de marcaj (6-3, apoi 8-5 şi 10-7). După 3 minute şi jumătate din meci Earl Brown a egalat la 10, dar Santana a readus echipa vizitatoare în avantaj. O nouă egalare, la 12 (Scott), după care Otopeniul a preluat din nou iniţiativa (15-12, 18-14). Următoarele 3 minute au fost în totalitate ale "galben-albaştrilor", care au prins un parţial de 14-0, cu 8 puncte "marca" Matthews, şi CSU se instala confortabil la conducere (28-18), diferenţa de 10 puncte având să se menţină pe tabelă şi la finele primului sfert (30-20).
Cea de-a doua perioadă a reprizei întâi a fost mult mai echilibrată. Oaspeţii au înjumătăţit, la un moment dat, ecartul de 10 puncte (34-29), după 3 minute scurse din acest sfert. Harrison şi Matthews au replicat imediat (38-31). Cum nimic interesant nu s-a mai întâmplat până la pauza mare, CSU Atlassib câştiga repriza cu 48-39.
Cele două echipe şi-au împărţit egal primele coşuri ale sfertului 3. Brown a deschis scorul, apoi a înscris Santana. Tot Brown a punctat imediat, dar de la 6,25, apoi Obradovic a făcut 53-43. Diferenţa pe tabela de marcaj avea să crească după ce "studenţii" au prins un nou parţial bun (9-0), la capătul căruia Otopeniul rămânea serios în urmă, la 19 puncte (64-45). Jucătorii lui Schomers au căzut însă inexplicabil şi imediat a venit corecţia din partea Otopeniului: parţial de 13-0! Matthews i-a pus capăt, dar finalul de sfert a fost tot al oaspeţilor, care se apropiau la numai două coşuri. Ultimele 10 minute începeau de la 68-64.
Santana a deschis scorul sfertului 4, cu o "treiţă". Otopeniul se apropia astfel la numai o jumătate de coş (68-67). Mai mult, după un minut şi jumătate, Căpuşan a egalat la 70 şi "studenţii" păreau să aibă parte de momente grele pe final de meci. Harrison, Crăciun şi apoi Matthews au fost oamenii care au rezolvat însă repede situaţia şi CSU avea din nou un avantaj liniştitor, de 10 puncte (80-70). Santana şi-a trecut alte 5 puncte în cont (80-75), dar Otopeniul n-a mai avut puterea să mai întoarcă încă o dată rezultatul. Imediat Calotă a înscris de la distanţă, iar Harrison şi Matthews au contribuit la un 7-0 al sibienilor. CSU Atlassib s-a impus, în cele din urmă, cu 94-83, acontându-şi medaliile de bronz, pe care ar putea să şi le atârne de gât încă de miercuri, când e programat meciul 4, la Otopeni. Dacă nu, finala... finalei mici se joacă sâmbătă, 30 mai, în "Transilvania".

Matthews şi Brown, principalii marcatori ai lui CSU
Jumătate din punctele lui CSU Atlassib au fost marcate de doi jucători, americanii Matthews (24) şi Brown (23). Acesta din urmă şi-a trecut în cont nici mai mult, nici mai puţin decât 7 "treiţe", din 12 încercări. Pentru gruparea studenţească sibiană au mai înscris Harrison 17 (1x3), Calotă 11 (1x3), Crăciun 10, Scott 5 şi Johnson 4.
Cele mai multe puncte ale meciului le-a reuşit însă Andrei Căpuşan (26). Santana a fost egalul lui Matthews, cu 24. Pentru echipa vizitatoare au mai înscris Belanovic 10, Byerson 8, Obradovic 8, Eugen Ilie 5 şi Medvedj două.
La CS Otopeni nu a jucat, în acest meci, americanul LeVar Seals.

"Îmi doresc să obţinem locul 3 încă de miercuri, când jucăm din nou la Otopeni".
Peter Schomers







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA