logo
Andreea Dragoman, pentru al cincilea an consecutiv cel mai bun sportiv al judeţului Sibiu
Andreea Dragoman, pentru al cincilea an consecutiv cel mai bun sportiv al judeţului Sibiu
În 2018, medieşeanca a cucerit "bronzul" la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Andreea Dragoman şi-a mai trecut în palmares alte două locuri 3, la Campionatul European de juniori şi Europeanul U21.

 

De cinci ani încoace, titlul acordat pentru cel mai bun sportiv al judeţului Sibiu ajunge în vitrina de trofee a Andreei Dragoman. Medieşeanca a avut un an plin de reuşite, obţinând o serie de rezultate excepţionale. Cea mai mare realizare a sportivei care practică tenisul de masă a fost obţinerea medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret, în Argentina, la Buenos Aires. Andreea Dragoman - care între timp s-a transferat la Steaua Bucureşti - a mai luat "bronzul" cu echipa la Campionatul Naţional de juniori şi în proba de dublu la Europeanul U21, iar pe plan intern a devenit dublă campioană naţională de tineret şi campioană naţională la seniori. În plus, la Campionatele Naţionale rezervate seniorilor, medieşeanca şi-a mai trecut în plamares şi un titlu de vicecampioană, iar zilele trecute a câştigat Top 10 România. La toate acestea se adaugă medalia de argint la Top 10 Europa.

Pe locul secund în clasamentul disciplinelor olimpice, în judeţul Sibiu, s-a clasat judoka Alexandra Paşca, de la CSŞ Şoimii, unde este pregătită de prof. Ovidiu Ionaş, iar locul al treilea îl ocupă Ionel Bucur (echitaţie), de la CSM Sibiu.

Pe locurile 4 şi 5 s-au clasat Ionuţ Bucur (CSM Sibiu, echitaţie) şi Lucian Logigan (Pro Cycling, mountain-bike). Atleta Tabita Teuşan, Diana Cucerzan (sărituri în apă) şi Victor Cornea (tenis de câmp) au primit menţiuni.

 

Cătălin Păturan, pe primul loc la disciplinele neolimpice

 

Clasamentul disciplinelor neolimpice este condus de Cătălin Păturan, tot un medieşean, practicant de karate shotokan la Ippon Mediaş. Păturan este dublu campion mondial şi dublu campion european, titluri la care se adaugă unul de vicecampion balcanic. Păturan este pregătit de Dora Hanga.

Pe locul secund s-a clasat Marius Dancu (PUMA, taekwon-do ITF), sportivul pregătit de Alin Lazurcă având în palmares, în 2018, titlul de campion european şi o medalie de bronz la Cupa Europei.

Podiumul e completat de Oana Pavel (PUMA, taekwon-do ITF, prof. Alin Lazurcă). Tot sub îndrumarea lui Alin Lazurcă se pregăteşte şi Vlad Văcariu, ocupantul locului 4 în clasamentul neolimpicilor, iar pe 5 este atletul Peter Hermann de la CSŞ Mediaş, vicecampion balcanic de cros, sportiv pregătit chiar de tatăl său, prof. Vasile Hermann.

Menţiuni au primit Andreea Pavel, Radu George (ambii PUMA, taekwon-do ITF) şi Daniel Ordean (CS Activ Sibiu, powerlifting, prof. Marius Raica). 

Premierea celor mai buni sportivi ai judeţului Sibiu a avut loc la Teatrul "Gong" din Sibiu în cadrul Galei Tineretului Sibian, eveniment organizat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Sibiu.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turul ciclist

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia