logo
Akaki Khubutia, al nouălea ”repatriat” la Mediaş
Ovidiu BOICA
1177 vizualizari
Akaki Khubutia, al nouălea ”repatriat” la Mediaş
Internaţionalul georgian s-a întors după aproape 5 ani pe Tîrnava Mare şi va îmbrăca tricoul alb cu negru cel puţin până în vară.

”Părintele” echipei mari a Gazului Metan, care a fost la un pas de grupele Europa League în sezonul 2011/2012, Cristi Pustai, a preferat o politică a transferurilor mai aparte din vară încoace, de când ”lupii negri” au revenit în Liga I. Cristi Pustai a insistat pentru aducerea mai multor jucători care au evoluat în trecut, sub comanda sa, la Mediaş. Lista au deschis-o portarul Răzvan Pleşca, revenit de la FC Botoşani, şi Eric de Oliveira, reîntors pe Tîrnava Mare pentru a doua oară, după o experienţă nereuşită în Golf. Au urmat şi alţi jucători, Radu Zaharia, Jasmin Trtovac, Vali Creţu, Sergiu Muth, dar mai ales Azdren Llullaku. Albanezul a avut parte de o jumătate de sezon de coşmar la Iaşi, în returul ediţiei precedente, italianul Napoli contând prea puţin pe serviciile lui, astfel că a reuşit să înscrie o singură dată. Reîntors la Mediaş, Llullaku a prins aripi, devenind golgeterul Ligii I, cu 16 reuşite în 21 de etape. Din nefericire, în iarnă Llullaku a părăsit Mediaşul, alegând campioana Kazahstanului, FK Astana, echipă care nu de mult a jucat în grupele Champions League.
Moda ”repatrierilor” a funcţionat, la Mediaş, şi în iarnă. La Gaz Metan au revenit doi jucători care au făcut parte din acea echipă care a ajuns până în play-off-ul Europa League, Ayemn Tahar şi Akaki Khubutia. Ba, mai mult, medieşenii au fost la câteva ore distanţă de a-l readuce şi pe Thaer Bawab, însă internaţionalul iordanian a ajuns în cele din urmă la Dinamo (să nu regrete!!!).
Khubutia îmbracă din nou tricoul alb-negru după 4 ani şi jumătate. Fundaşul cu 20 de selecţii în naţionala mare a Georgiei a mai trecut pe la Mordovia Saransk, Kerkyra, Michalovce şi Dinamo Tbilisi, iar acum a revenit din postura de liber de contract.

  • "Vreau să mulţumesc preşedintelui (n.a. Ioan Mărginean) şi antrenorului (n.a. Cristi Pustai) pentru că s-au gândit la mine. Am petrecut o perioadă foarte frumoasă aici, la Mediaş. Mă bucur că am revenit. Tot timpul am ţinut legătura cu fotbaliştii din Mediaş, cu foştii coechipieri, oriunde m-am aflat. Am urmărit meciurile Gazului Metan. Obiectivul meu este comun cu cel al echipei şi al conducerii, să ajungem în play-off şi apoi să terminăm sezonul cât mai sus în clasament", a declarat Akaki Khubutia la prezentarea oficială.

Pentru Gaz Metan, Khubutia a jucat până acum în 63 de meciuri de campionat, înscriind două goluri.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia