Tribuna
Tort cu frişcă şi ananas
Liuba STARII
2716 vizualizari
Tort cu frişcă şi ananas

INGREDIENTE: cinci ouă, 200 g de zahăr, 200 g de făină, o linguriţă de praf de copt, 40 g de migdale tăiate mărunt, cinci linguri de apă caldă, 30 g de unt. Pentru umplutură: 500 g de ananas din compot, 500 g de brânză proaspătă, 75 g de zahăr, trei linguri de lapte praf, opt foi de gelatină, 500 ml de smântână pentru frişcă, un pliculeţ de zahăr vanilat, 50 g de migdale, o cireaşă confiată .

MOD DE PREPARARE:  Bate ouăle cu zahărul şi cinci linguri de apă caldă, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă untul înmuiat, făina cernută cu praful de copt şi migdalele. Amestecă uşor, toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit aproximativ 30 de minute. Lasă să se răcească şi se foloseşte a doua zi. Gelatina se lasă la înmuiat, iar ananasul din compot se taie cubuleţe. Păstrează două felii de ananas pentru ornat. Frişca se bate cu zahărul vanilat şi se pune la rece, iar brânza proaspătă se mixează cu zahărul şi laptele praf. Separă o mică parte din brânză şi amestec-o deasupra unui vas cu apă caldă cu gelatina. Se înglobează apoi în toată crema de brânză şi se adaugă cubuleţele de ananas, migdalele şi jumătate din frişcă. Taie blatul transversal în două foi, care se însiropează cu siropul din compot şi se umplu cu crema de brânză. Se păstrează 1/3 din frişcă pentru ornat, iar cu restul se îmbracă tortul. Decorează-l apoi cu migdale, frişcă, ananas şi cireaşa confiată.Lasă-l  două ore la rece şi după aceea se poate servi.

Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia