Tribuna
Tartă Provence
Andra MARINESCU
3346 vizualizari
Tartă Provence

INGREDIENTE:

Pentru aluat: 250 gr. făină, cinci ouă, 125 gr. unt, 1-2 linguri apă rece și sare.

Pentru umplutură: 150 gr. mozzarela, 150 g. brânză telemea, 100 g măsline, 10 ciuperci, o ceapă, o lingură ulei, trei linguri smântână, două ouă, două roşii, sare și piper.

MOD DE PREPARARE:

Cerneţi făina pe o planşetă, faceţi o adâncitură la mijloc şi puneţi, potrivit retete.unica.ro, un ou şi sarea. Adăugaţi untul tăiat cuburi şi frământaţi repede. Turnaţi treptat apa şi amestecaţi până se obţine un aluat sfărâmicios.

Înveliţi aluatul în folie de plastic şi lăsaţi-l 30 de minute la frigider. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o și tocaţi-o mărunt. Se căleşte în puţin ulei, după care se adaugă şi ciupercile curăţate şi tăiate solzişori. Puneţi şi măslinele, brânza telemea, mozzarela, un ou şi două linguri de smântână. Amestecaţi-le, după care luaţi de pe foc. Tapetaţi o formă de tartă cu unt şi făină, puneţi aluatul, înţepaţi cu furculiţa şi adăugaţi umplutura. Daţi la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.

Înainte cu 10 minute de a fi gata, spălaţi două roşii şi tăiaţi rondele. Amestecaţi o lingură de smântână cu un ou şi întindeţi peste tartă. Peste amestec, aşezaţi şi feliile de roşii. Se mai lasă la cuptor pentru câteva minute, după care se scoate. Se serveşte caldă.

Poftă bună!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia