Tribuna
Tartă cu roşii cherry şi busuioc
Liuba STARII
1248 vizualizari
Tartă cu roşii cherry şi busuioc

INGREDIENTE: 300 g de roşii cherry, ulei de măsline pentru a stropi, 50 g de parmezan ras, două ouă, 280 ml smântână,  frunze de busuioc (tocate), 280 g de făină, 140 g de unt rece (tăiat cuburi).

MOD DE PREPARARE:  Pentru a face aluatul, amestecaţi făina şi untul într-un castron, apoi frământaţi cu vârful degetelor până când ingredientele s-au amestecat şi obţineţi un aluat sfărâmicios. Adăugaţi opt linguri de apă rece, apoi combinaţi totul cu mâinile. Daţi forma unei bile şi lăsaţi aluatul la rece pentru 30 de minute minim. Poate fi păstrat la rece timp de două zile.Întindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, o foaie cu aproximativ cinci cm mai mare decât forma de tartă de 25 cm Utilizaţi sucitorul pentru a întinde foaia şi pentru a fi montată în tavă. Presaţi bine aluatul în tavă şi lăsaţi la rece pentru încă 20 de minute. Încălziţi cuptorul la 200 de grade. Într-o mică tigaie, amestecaţi roşiile cu ulei de măsline şi condimentaţi cu sare şi piper.Se pun roşiile la jumătatea cuptorului. Înţepaţi din loc în loc tarta cu o furculiţă. Acoperiţi cu o foaie de copt şi adăugaţi boabe de fasole pentru a stopa creşterea aluatului. Coaceţi tarta timp de 20 de minute, scoateţi hârtia şi boabele de fasole, apoi lăsaţi pentru încă 5-10 min în cuptor. Scoateţi tarta şi roşiile din cuptor în acelaşi timp. În timp ce tarta este la cuptor, bateţi ouăle într-un castron mare.Treptat, se adaugă smântâna, apoi se încorporează busuiocul şi se asezonează după gust. Când tarta este gata, se presară jumătate din brânză deasupra bazei, se împrăştie roşiile, se toarnă deasupra amestecul de smântână, apoi în cele din urmă se împrăştie peste tot restul de parmesan. Se dă la cuptor timp de 20-25 de minute, până când tarta capătă o culoare aurie. Se lasă să se răcească apoi se scoate din formă. Presăraţi deasupra busuiocul rămas şi serviţi.

Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia