Tribuna
brukenthal museum
Tartă cu prune, alune şi ciocolată
Liuba STARII
5792 vizualizari
Tartă cu prune, alune şi ciocolată

INGREDIENTE: 175 g de unt, 500 g de prune, 175 g de zahăr, 175 g de făină cu agent de creştere, 175 g de alune de pădure măcinate, trei ouă, o linguriţă de praf de copt, 50 g de ciocolată neagră, două linguriţe alune, două linguriţe gem de coacăze sau prune.

 

MOD DE PREPARARE: Se încălzeşte cuptorul la 180 ° C. Ungeţi cu unt baza unei forme de tort cu diametrul de 20 cm şi tapetaţi cu hârtie de copt. Tăiaţi în jumătate patru prune şi  lăsaţi-le deoparte pentru mai târziu, apoi tăiaţi prunele rămase. Puneţi zahărul, untul, făina, alunele măcinate, ouăle şi praful de copt într-un castron mare. Bateţi cu o lingură de lemn sau mixer electric timp de două minute, până când aluatul este unul neted.

Se amestecă prunele tocate şi ciocolata şi se toarnă compoziţia în forma pregătită.

Aranjaţi prunele înjumătăţite peste partea de sus a amestecului, presându-le uşor, apoi împrăştiaţi alunele întregi. Se dă la cuptor pentru 40-50 de minute, până când îşi schimbă culoarea în partea de sus. Se lasă să se răcorească timp de zece minute în tavă.

Se încălzeşte gemul şi se adaugă în partea de sus înainte de servire.

 

Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

targul de craciun

Comunicat de presa policrom final

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia