logo
Tartă cu mere şi cremă de migdale
Tartă cu mere şi cremă de migdale

INGREDIENTE: un aluat foietaj.
Cremă de migdale: 55 gr. migdale fără coajă, 55 gr. zahăr pudră, 55 gr. unt, 1/4 baton vanilie, o lingură  brandy de mere, 10 gr. făină albă, un ou.
Umplutură de mere: 3 mere, 40 gr. unt, 40 gr. zahăr, 50 ml brandy de mere.
MOD DE PREPARARE: Decupaţi trei discuri de aprox. 14 cm diametru din aluatul foietaj, arată www.e-retete.ro. Se înţeapă cu furculiţa peste tot şi se dau la frigider până pregătiţi restul.
Crema: se freacă cu mixerul untul cu zahărul pudră şi miezul de la vanilie până devine cremos (circa trei minute). Se adaugă în fir subţire oul bătut, mixând continuu până se încorporează. Se adaugă brandy-ul şi apoi migdalele măcinate şi se mixează până se încorporează. La final se încorporează făina. Va rezulta o cremă de migdale groasă, care stă pe lingură.
Merele: Se curăţă merele de coajă şi li se scoate cotorul cu aparatul special. Se taie în două şi se aşază cu tăietura în jos pe masa de lucru. Se feliază merele.
Într-o tigaie se topeşte untul cu zahărul şi se adaugă feliile de mere. Se sotează, amestecând des până merele sunt moi (între cinci şi zece minute). Dacă doriţi să le caramelizaţi, le puteţi lăsa mai mult, până încep să se închidă la culoare. Se adaugă brandy-ul şi se fierbe la foc mic, până când sosul din tigaie arată ca un sirop (nu durează mult, cam 1-2 minute). Se scot merele pe o farfurie, lăsând în tigaie sosul.
Încingeţi cuptorul la 190C şi lăsaţi şi tava în cuptor, să fie fierbinte când aşezaţi tartele.
Se aşază fiecare bucată de aluat pe hârtie de copt. Se rulează marginea fiecărui disc de aluat spre interior şi se presează de jur împrejur cu dinţii unei furculiţe. În mijloc se pune câte 1/3 din crema de migdale. Dacă doriţi, puteţi pune crema într-un spritz de patiserie, astfel veţi porţiona crema mai uşor şi egal. Începeţi din centru şi faceţi cercuri concentrice până ajungeţi la margine.
Aşezaţi felii de mere deasupra (în evantai sau circular), suprapunându-le un pic. Cu ajutorul hârtiei de dedesubt, mutaţi tartele pe tava fierbinte.
Coaceţi tartele cam 20-25 minute, până marginea e umflată şi rumenă. Scoateţi tartele din cuptor şi le ungeţi cu sosul din tigaie (pe care îl reîncălziţi dacă e cazul).
Serviţi tartele călduţe sau la temperatura camerei. Sunt bune cu sos de vanilie sau cu un glob de îngheţată.
Poftă bună!

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia