logo
Supa cu fasole şi şuncă
Supa cu fasole şi şuncă
O supă tradiţională, bună pentru a vă încălzi în zilele reci de iarnă sau pentru a vă stăpâni foamea cu un prânz consistent.

INGREDIENTE:

450 g fasole boabe (înmuiată timp de câteva ore în apă), 60 g smântână, 2 linguriţe paprika, 25 g făină, 1 bucată şuncă afumată de porc sau scăriţă, 2 frunze dafin, 1 tulpină ţelină tocată, 1 păstârnac tocat, 1 ceapă galbenă tocată, 1 morcov tocat, 5 căţei usturoi tocaţi, 120 ml ulei vegetal, piper, sare.

MOD DE PREPARARE:

Puneţi fasolea la fiert până dă în clocot şi aruncaţi prima apă.

Căliţi usturoiul, ceapa, păstârnacul şi ţelina în jumătate din ulei, pe foc mediu, timp de 7-9 minute, până când ceapa e aurie, iar legumele se rumenesc. Adăugaţi fasolea, frunzele de dafin, bucata de şuncă/scăriţa şi  3 litri de apă şi lăsaţi totul să dea în clocot. Daţi focul mai mic şi lăsaţi să fiarbă acoperit cu un capac timp de 2 ore, până când boabele de fasole sunt foarte moi.

Încingeţi restul de ulei, adăugaţi făina, paprika, sarea şi piperul şi mai gătiţi încă un minut.  Amestecaţi şi smântâna, apoi turnaţi totul în oala cu supă. Mai lăsaţi să fiarbă încă cinci minute, până când supa se îngroaşă puţin.

Poftă bună!



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
burduf sevis

Vacanta Eurotrip
espressor
kogalniceanu
Licitatie publica