logo
FITS
Spune-mi cum te îmbraci şi îţi spun cine eşti
Liuba STARII
2640 vizualizari
Spune-mi cum te îmbraci şi îţi spun cine eşti
"Stilul vestimentar reprezintă felul nostru de a spune cine suntem fără să fie nevoie să vorbim”, susţine designerul de origine americană Rachel Zoe. Deşi comportamentul femeilor, dar mai ales modul lor de a fi e unul complicat şi interpretabil, ce induce în eroare, vestimentaţia lor niciodată nu minte şi poate fi un indiciu important pentru cei care vor să cunoască lumea interioară a reprezentantelor sexului frumos.

Alegerea ţinutelor de zi sau de seară exprimă dorinţa femeilor de a ieşi în evidenţă, de a impune anumite valori sau, dimpotrivă, de a se ascunde şi de a rămâne în umbra evenimentelor. Dulapul unei femei ascunde nu doar scheletele, ci şi problemele şi suferinţele ei.

Jennifer Baumgartner, psiholog şi consilier de imagine, consideră că alegerile noastre vestimentare au la bază cauze psihologice şi ne îndeamnă să analizăm cu atenţie sporită haine pe care le purtăm. În cartea sa “You are what you wear. What your clothes reveal about you”, dr. Baumgartner conturează imaginea femeilor prin modul lor de a se îmbrăca. De asemenea, psihologul propune soluţii pentru rezolvarea conflictelor interioare, bazate pe anumite fixaţii vestimentare.

Stilul personal vine din interior

Potrivit psihologului, dacă purtăm doar culori neutre, fără imprimeuri şi accesorii, înseamnă că suntem blocate în rutină, nu vrem să ieşim din zona de confort şi tindem să evităm privirile altora. În acest caz, ea ne recomandă să ieşim din rutină treptat: să pornim pe o altă rută când mergem la job, să începem să integrăm accesorii în garderobă şi chiar  unele imprimeuri discrete, precum dungi, buline ori carouri.

Prin purtarea hainelor largi iese în evidenţă lipsa viziunii realiste asupra corpului nostru. Ne vedem mai plinuţe sau mai slabe decât suntem. Unica soluţie ar fi să nu ne concentrăm pe mărimile indicate pe etichetă, ci pe imaginea noastră în oglindă.

Când femeia se îmbracă necorespunzător vârstei şi împrumută câteva piese din garderoba fiicei, ea încearcă să transmită starea de spirit, care nu coincide cu anii ei. Dacă vă regăsiţi în aceste cuvinte, trebuie să încercaţi să vă alegeţi ţinutele în funcţie de scopuri (pentru o plimbare, o călătorie, o cină romantică etc.), să nu vă concentraţi pe o anumită vârstă. Dacă nu puteţi să renunţaţi la piesele vestimentare vechi, chiar şi la cele ce sunt deteriorate, demodate, înseamnă că sunteţi legate de amintirile pe care piesele vestimentare respective vi le evocă. Încercaţi să renunţaţi treptat la câte două-trei haine, iar pe cele ce sunt în stare bună puteţi să le oferiţi prietenelor.

De la pasiunea pentru branduri, până la shopping-ul excesiv

Pasiunea pentru logo-uri şi brand-uri indică dorinţa de a aparţine “lumii bune” şi “spumei” societăţii. În această situaţie, trebuie să încercaţi să micşoraţi cantitatea “luxului artificial” şi să înţelegeţi că oamenii vă apreciază pentru ceea ce sunteţi şi nu pentru etichete.

Observaţi că exageraţi cu shopping-ul? Cumpăraţi mai mult decât aveţi nevoie? Înseamnă că sunteţi nemulţumită de alte aspecte ale vieţii sau vă simţiţi pe o poziţie inferioară faţă de cei din jur şi, astfel, încercaţi să înlocuiţi plăcerile vitale cu cele materiale. Ca să nu fiţi victima cumpărăturilor impulsive, trebuie să găsiţi alte activităţi, care produc plăcere pe termen lung.

Foto: Anastasia Runova


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia