logo
Somon la cuptor cu sos de unt, usturoi şi ierburi aromatice
Somon la cuptor cu sos de unt, usturoi şi ierburi aromatice

INGREDIENTE:
- o bucată de file de somon cu piele, de 600 gr.
- 50 g de unt topit
- 4-5 fire de oregano
- o linguriţă cu frunze de rozmarin
- câteva crenguţe de cimbru
- o lingură zeamă de lămâie
- 7-8 căţei mici de usturoi, curăţaţi şi spălaţi
- o linguriţă de zahăr brun
- sare
- piper proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE:
Încălziţi cuptorul. Tocaţi mărunt ierburile aromatice.
Peste untul topit puneţi zahărul brun, zeama de lămâie, ierburile aromatice şi zdrobiţi usturoiul. Condimentaţi cu sare şi piper măcinat şi amestecaţi bine.
Puneţi fileul de somon într-o tavă în care aţi aranjat hârtie pentru copt, cu dimensiunile de minim două ori cât bucata de peşte. Verificaţi somonul să nu aibă oase, apoi îl ungeţi bine cu untul aromat.
Pliaţi cele patru laturi ale hârtiei de copt peste peşte şi o împăturiţi ca şi cum aţi forma un plic. Îndoiţi marginile foliei de copt peste somon, acoperindu-l complet şi etanşaţi bine punguţa formată.
Puneţi peştele în cuptorul încălzit la 190 de grade timp de 15-20 de minute. Când hârtia pergament se umflă, iar somonul este moale la o uşoară apăsare, înseamnă că este gata.
Îl scoateţi din cuptor, desfaceţi folia şi presăraţi deasupra puţin pătrunjel tocat.
Serviţi somonul, cu legume fierte la abur sau făcute pe grătar, sosul lăsat de peşte şi felii de lămâie sau cu un simplu sos de lămâie sau usturoi.
Poftă bună!comentarii
1 comentarii

Oferta provocatoare: lucru part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:irinanr@yahoo.com
Irina
19.02.2018 12:29
92.86.38.140
Din aceeasi categorie
burduf sevis

Vacanta Eurotrip
espressor
kogalniceanu
Licitatie publica