logo
Şi mamă, şi angajată. Cum faci faţă?
Andra MARINESCU
4589 vizualizari
Şi mamă, şi angajată. Cum faci faţă?
Cel mai frumos sentiment este acela de a fi mamă, spun cei mai mulţi dintre noi. Odată cu acest statut, însă, viaţa se schimbă. A fi mamă implică şi mai multe responsabilităţi, dar şi o viaţă, cumva, dată peste cap, mai ales dacă eşti la început de drum în această "funcţie".

Se spune că mama trebuie să ştie să gestioneze totul, de la bucătărie, pregătind mesele principale pentru toţi membrii familiei, până la cumpărături felurite.
De asemenea, trebuie să se ocupe de curăţenie şi să nu uite vreo factură neachitată. Toate acestea, poate, pe lângă locul de muncă pe care îl are. Specialiştii oferă câteva sfaturi pentru a face faţă rolului de mamă ocupată, pentru care 24 de ore nu sunt suficiente pentru a rezolva toate problemele.

Program stabilit

În primul rând, mama trebuie să stabilească, de la începutul zilei, toate priorităţile pentru următoarele 24 de ore. Cel mai bine e să facă o listă cu ele, pentru a nu uita ceva ce este cu adevărat important: de exemplu de mers cu copilul la medic sau la şedinţa cu părinţii de la şcoală.
Dacă nu îi faci faţă listei, la jumătatea zilei elimină din acţiuni, astfel că lasă-le pe cele care nu suportă amânare de niciun fel. Ar fi bine să notezi şi orele în care desfăşori aceste activităţi, pentru o mai bună organizare.

O dimineaţă relaxantă

Ai grjijă ca dimineaţa să fie una relaxantă, la o cafea şi completând un rebus pe terasă. Spală vasele, de exemplu, cu o seară înainte, lasă totul în ordine, ca să te trezeşti binedispusă.

Rutina din primele ore

Apoi, ocupă-te de rutina zilnică: micul dejun pentru familie, mers la grădiniţă, apoi la serviciu. De asemenea, nu uita să pregăteşti hainele pentru tine şi copii cu o seară înainte. Calcă-le şi lasă-le pe un fotoliu, pentru ca dimineaţa să nu întârzii din această cauză.

Ajutor din partea altora

Când ai nevoie de ajutor, nu ezita să îl ceri. şi soţul, şi copiii reprezintă o sursă de energie şi te pot ajuta la treburile din casă.
De exemplu, copiii pot şterge praful de pe mobilă şi strânge jucăriile într-o cutie, iar soţul poate duce gunoiul la tomberon sau poate da cu aspiratorul, în timp ce tu le aranjezi micuţilor hainele din şifonier.

Somnul de noapte

Nu îţi sacrifica nopţile pentru a termina toate treburile. Este important să te odihneşti bine noaptea, ca să fii fresh pentru o altă zi plină de activităţi. Somnul nu trebuie amânat în niciun caz pentru a rezolva alte probleme.

Facturi?

De cele mai multe ori, mama se ocupă şi de evidenţa facturilor. Aranjează-le în funcţie de termenul scadent, astfel încât să nu depăşească niciuna limita.

Timp pentru tine

Şi la final, nu uita de timpul pentru tine. E important să iei o pauză de la toată această rutină, să te bucuri de clipele petrecute alături de micuţii tăi, în parc, la film sau oriunde, să ieşi cu soţul la cină sau cu prietenele la terasă.

Păstrează armonia din familie

Încearcă să nu aduci problemele de la serviciu acasă sau să descarci stresul de la locul de muncă în sânul familiei. Acasă trebuie să domine armonia pe care ai construit-o alături de partenerul tău şi copiii voştri.

 

sursa foto: www.lifehack.orgcomentarii
2 comentarii

S-a lansat deja Proiect B!
Numai cand vrei sa castigi bani: Proiect B!
Numai cand vrei castiguri sigure: Proiect B!
Proiect B: siguranta si stabilitate!
Proiect B: siguranta si seriozitate!
Cere detalii mai multe la adresa de email: nicugitan@yahoo.com
nicu
08.11.2016 07:06
Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: lenanegrea@gmail.com
Lena
07.01.2017 23:40
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia