logo
Secretele frumuseţii, aflate de la bunica
Andra MARINESCU
4006 vizualizari
Secretele frumuseţii, aflate de la bunica
Bunicii sunt cei mai înţelepţi. Au trecut prin viaţă şi au trăit diferite experienţe. De la ei, întotdeauna ai ce învăţa. Chiar şi trucuri de frumuseţe. Bunicile sunt cele care, acum mai bine de jumătate de veac, nu aveau la dispoziţie cine ştie ce creme care să le ajute la regenerare şi hidratare, oje semipermanente sau produse pentru îngrijirea părului sofisticate. Aşa că se inspirau din bucătărie.

Tot ceea ce foloseau ele era natural. Natura le era sursă de inspiraţie la orice pas şi când venea vorba despre orice. Iar dacă ai o bunică nu ezita să îi ceri sfaturi!

Castraveţii, un miracol pentru ochi

De pildă, dacă vrei să ai ochii luminoşi, singura soluţie nu stă într-o cremă contur pentru ochi, ci, ar spune ea, în castraveţi. Taie felii reci de castravete şi aşază-le pe ochi, lăsându-le câteva minute. Cearcănele vor dispărea, fiind, totodată, o bună metodă antirid. Tot o metodă de odinioară împotriva ridurilor constă şi în cuburile de gheaţă. Freacă cu gheaţă peste ochi, frunte şi restul feţei. În acest fel, porii îţi vor fi micşoraţi, iar ridurile reduse.

Dormi pe spate şi amână ridurile!

Se mai spune că, dacă dormi pe spate, nu mai ai riduri. Unele studii arată că somnul cu faţa spre pernă duce la formarea prematură de riduri ori la adâncirea celor care există deja. Sigur că nu vei scăpa pentru toată viaţa de riduri, dar măcar le vei amâna.

Cum îndepărtezi celulele deteriorate

Pentru riduri, mai poţi folosi şi zahăr. Te va ajuta să îndepărtezi celulele deteriorate şi punctele negre. Amestecaţi zahărul cu apă, astfel încât să se topească şi să se formeze o pastă moale. Bunicile îl foloseau cu un tifon îmbibat în acest amestec. Se spune că zahărul este cel mai delicat exfoliant.

Lămâia, benefică nu numai pentru sănătate

Un alt secret al bunicii este lămâia, cu multe beneficii pentru organism. Stoarce o lămâie cu mâinile libere, pentru ca unghiile tale să devină mai albe de la acidul din zeama de lămâie, precum şi mai puternice. Totodată, astfel, unghiile se vor exfolia mai rar sau chiar deloc.

Ovăzul şi migdalele, un exfoliant natural


Pentru un bronz uniform, bunicile apelau la ovăz şi migdale. Poate că nu mergeau la mare, să se relaxeze, ci pe câmp, la muncă. Dar aveau grijă de ele, folosind un exfoliant natural, creat din ovăz şi migdale. Pentru a-l obţine, trebuie să toci jumătate de ceaşcă de migdale crude, cu jumătate de ceaşcă de fulgi de ovăz, într-un blender. Adaugă miere, pentru a putea fi aplicat mai uşor pe piele. Astfel, şi coşurile vor fi mai puţine!

Secrete pentru păr

În ceea ce priveşte îngrijirea părului, secretul bunicilor este să îl perii în fiecare seară, înainte de a te băga în pat.
Iar dacă vrei o coafură mai aparte a doua zi, împleteşte-l seara, după spălare, şi lasă-l să se usuce. Dimineaţa, o să ai bucle fără a folosi vreun truc sau vreo placă prea sofisticată.

 comentarii
1 comentarii

Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: lenanegrea@gmail.com
Lena
07.01.2017 23:37
109.100.99.95
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia