logo
Șase trucuri de machiaj care te întineresc
Andra MARINESCU
1878 vizualizari
Șase trucuri de machiaj care te întineresc
© www.onlinepickupsecrets.com
Odată ce înaintezi în vârstă, începi să devii nesigură de alegerile pe care le faci în ceea ce priveşte machiajul. Asta se întâmplă deoarece pielea şi trăsăturile feţei tale nu mai arată la fel ca la 20 de ani atunci când aplici aceleaşi produse şi foloseşti stiluri pe care le aplicai atunci.

Frumuseţea se transformă odată cu trecerea timpului şi de aceea avem nevoie de o altă abordare atunci când ne aşezăm în faţa oglinzii. Cu un machiaj adecvat, putem nu doar să ascundem semnele îmbătrânirii, dar şi să scoatem în evidenţă trăsăturile care contează cu adevărat.
Potrivit libertateapentrufemei.ro, iată câteva secrete de machiaj, care te vor întineri cu zece ani:


Fii blândă cu tenul tău
În adolescenţă, probabil îţi puteai da cu orice produs pe faţă şi ar fi arătat la fel de bine. Tenul tău însă s-a maturizat şi nu mai reacţionează la fel de bine la orice produs. E timpul să investeşti în produse de calitate care pot să ofere tenului o îngrijire adecvată.
Cam tot ce ajunge pe chipul tău trebuie să aibă o componentă hidratantă. Implicit, foloseşte baze de machiaj care au efect hidratant şi ingrediente anti-îmbătrânire. Nu este doar o metodă bună prin care îţi regenerezi şi netezeşti tenul, dar astfel reduci apariţia punctelor negre şi a ridurilor.


Scoate-ţi în evidenţă pomeţii
Pentru a reda acea radiere şi tonifiere a feţei care acum pare că lipsesc, cea mai bună metodă este să pui accent pe pomeţi atunci când aplici fard. Dacă vei folosi un blush cu o culoare diafană, rezultatul va fi unul de îmbujorare şi te va face să arăţi plină de vitalitate. Nu încerca să îţi subţiezi şi sculptezi trăsăturile feţei, ci tocmai să le rotunjeşti, să pari puţin mai plină, pentru a reda o stare de vigoare.
Dacă eşti dispusă să mai adaugi un pas în iluminarea feţei, îndreaptă-ţi atenţia către truse de machiaj iluminator. Dacă sunt folosite în zonele corecte şi cu subtilitate, produsele cu efect de iluminare îi vor conferi vigoare tenului tern sau matur, reuşind să ofere strălucire în timp ce definesc trăsăturile. Evidenţiază partea superioară a pomeţilor, urcând până la tâmple. Poţi aplica iluminator şi pe curba buzei superioare, ceea ce va crea iluzia de buze mai pline şi va corecta machiajul acestora, dacă este cazul.


Maschează-ţi cearcănele
E normal ca, odată ce înaintezi în vârstă, pielea ta să se subţieze, iar cearcănele să fie mai vizibile. Acesta e unul din motivele pentru care machiajul tău nu mai arată la fel de spectaculos ca înainte.
În acest caz, îndreaptă-ţi atenţia cu încredere către creioane corectoare.  Acestea  nu doar ascund cearcănele, dar, prin componentele lor active promit şi prevenţia apariţiei acestora.


Pune-ţi ochii în evidenţă
Genele curbate vor atrage atenţia acolo unde trebuie: pe ochii tăi, şi nu pe ridurile din jurul lor, cearcăne sau pungi. Fă asta înainte să aplici rimel şi foloseşte un ondulator din plastic în locul unuia din metal, care îţi poate rupe genele.
Pentru a-ţi evidenţia şi mai mult ochii, foloseşte-te de puţin tuş şi apoi creează o mică umbră cu ajutorul fardului de ochi. Foloseşte o singură culoare de fard pentru machiajul de zi şi încearcă să combini două culori pentru machiajul de noapte. Însă nu exagera cu nuanţe intense şi fereşte-te de orice înseamnă sclipici. Cel mai mult te vor avantaja nuanţele naturale.


Conturează-ţi buzele
Buzele tale sunt acum mai subţiri din cauza colagenului care începe să dispară odată ce înaintezi în vârstă. O greşeală pe care multe femei o fac este să aplice în mod greşit şi excesiv rujul tocmai pentru a acoperi această trăsătură naturală.
Pentru a te folosi în mod eficient de buze, începe cu un creion de conturare a buzelor. Încearcă unul asemănător culorii naturale a buzelor tale. Acesta nu ajută doar să redefineşti conturul gurii tale, dar va fixa mai bine rujul.
Buzele reprezintă poate cea mai atractivă parte e feţei tale, motiv pentru care trebuie îngrijite foarte atent. Alege un ruj bogat în Vitamina E şi făcut din ingrediente naturale.


Nu încărca tenul
Probabil ai observat şi tu că cele mai multe eşecuri în machiaj nu se fac din lipsă de îndemânare, ci din exces. În cazul tău, aplicarea prea multor straturi şi linii poate avea efectul de îmbătrânire, adică exact lucrul de care încercai să fugi.
ţine cont de trăsăturile tale frumoase şi încearcă în primul rând să le scoţi pe acelea în evidenţă, într-un mod care să nu fie ţipător. Aşa cum probabil ştiai deja, eşti în acel punct al vieţii în care te machiezi pentru a te simţi tu bine şi nu pentru ceilalţi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia