logo
Sarmale vegetale
Andra MARINESCU
1642 vizualizari
Sarmale vegetale

INGREDIENTE: o varză murată, o ceapă, trei linguri ulei, o ceașcă de orez, 200 gr. ciuperci, un morcov, un ardei gras, 150 ml suc de roșii, sare, piper, o legătură de pătrunjel verde și mărar.

MOD DE PREPARARE: Spălați varza și desfaceți-o în foi. Eliminați nervurile groase și tăiați în dreptunghiuri. Tocați restul de varză. Adăugați orezul, ciupercile și morcovul tăiate cubulețe. Amestecați, apoi stingeți cu jumătate de cană de apă. Lăsați 10 minute. Acoperiți, lăsați să se răcească. Adăugați sucul de roșii, ardeiul gras tăiat, verdeața, sarea și piperul.

Umpleți sarmalele cu acest amestec. Puneți într-o cratiță, unsă cu ulei, în care așezați un strat subțire de  varză tocată și câteva boabe de piper. Turnați apă cât să acopere sarmalele. Presărați mărar. Fierbeți o oră, la cuptor.

Poftă bună!



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
burduf sevis

Vacanta Eurotrip
Fundatia APT
Licitatie publica