logo
FITS
Rutina de îngrijire, mai simplă
Rutina de îngrijire, mai simplă

Rutina de îngrijire, mai simplă

Astfel, potrivit sursei, dacă dulapul din baie este plin cu loţiuni şi creme folosite pe jumătate, ar trebui să ai în vedere schimbarea rutinei de îngrijire. Numeroasele produse pe care le aplici pe piele pot avea un efect nedorit, iar în timp, îţi poate afecta ţesutul, mai ales dacă acestea conţin diverse chimicale, esenţe sau ingrediente. Timpul în care se pot observa beneficiile unui produs de îngrijire este de şase săptămâni, de aceea, trebuie să alegi câteva produse calitative şi să aştepţi rezultatele.

 

Curăţă-ţi faţa în mod corect

Atunci când alegem un produs de curăţare a feţei, avem în vedere câteva aspecte esenţiale - să fie blând,  să cureţe tenul şi să aibă pH neutru. Alege un săpun respectând aceste cerinţe care îţi vor curăţa faţa fără a-i îndepărta uleiurile naturale. Când te speli pe faţă asigură-te că foloseşti mişcări circulare; acestea ajută la stimularea circulaţiei sângelui care oferă pielii un aspect natural şi strălucitor.

 

Foloseşte un exfoliant blând

În fiecare zi, pielea noastră elimină cam 50 de milioane de celule, ceea ce înseamnă că trebuie să recurgem la exfoliere pentru a le îndepărta. Produsul ales trebuie să fie unul blând - cele care conţin granule abrazive sunt prea aspre şi mult prea dure pentru piele, putând duce la decolorare sau chiar cicatrici.

 

Hidratează pielea

Faptul că persoanele cu ten gras nu trebuie să-şi hidrateze pielea este doar un mit. Dacă te confrunţi cu acest tip de ten, alege o loţiune mai light sau un ser. Pentru un ten normal sau uscat, poţi folosi un ulei pentru faţă sau o cremă bogată în nutrienţi care ajută la hidratarea intensă a pielii. Se recomandă o cremă hidratantă cu acid hialuronic şi/sau cu niacinamidă pentru a preveni îmbătrânirea tenului.

 

Loţiunea de protecţie solară, o necesitate

Studiile arată că 90% din semnele de îmbătrânire a pielii sunt din cauza expunerii neprotejate la soare. Alege o loţiune cu un factor de protecţie de cel puţin 30 şi pe care să o foloseşti chiar şi când nu eşti la mare. Dacă ţi se pare mult prea uleioasă pentru a o folosi la serviciu, în parc sau în oraş, încearcă o pudră protectoare.

 

NU storsului coşurilor!

ştim cu toţii cât de greu ne abţinem să nu stoarcem un coş, iar după ce am cedat tentaţiei, ne este şi mai greu să ne oprim. Experţii ne spun că acesta este un obicei care provoacă mult rău pielii, cum ar fi cicatrici şi pete care pot fi permanente. Pentru coşuri dureroase şi de mari dimensiuni, consultă dermatologul.

 

Foloseşte produse care conţin Retinol

Retinolul, o vitamină A care se găseşte în compoziţia multor produse cosmetice, previne îmbătrânirea pielii şi este important să fie folosit înainte ca semnele să apară. Ingredientul poate îmbunătăţi culoarea şi textura pielii, având beneficii şi în repararea ţesutului afectat de expunerea la soare.

 

Programează-te la tratamente faciale!

Tratamentele faciale sunt importante pentru o îngrijire adecvată a pielii, iar experţii le recomandă femeilor să aibă în vedere aceste tratamente chiar şi de la vârsta de 13 ani. Pentru o piele sănătoasă şi luminoasă, organizaţi-vă programul astfel încât să ajungeţi la spa o dată la două-trei luni.

 

Mai mult somn

Cercetătorii susţin că îngrijirea corectă a pielii trebuie să includă şi odihnă corespunzătoare. Lipsa orelor de somn accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. Atât exerciţiile fizice, cât şi reducerea nivelului de stres sunt factori esenţiali pentru o piele sănătoasă. Din moment ce stresul creşte nivelul de cortizol, un hormon responsabil de apariţia acneei sau a coşurilor, încearcă să-l minimizezi pe cât posibil.

 

Consumă alimente neprocesate

Pielea este cel mai mare organ al corpului şi ar trebui să avem grijă de ea în aceeaşi măsură în care ne preocupăm de sănătatea creierului sau a inimii. Omega-3 este cunoscut drept ingredientul care reduce chimicalele inflamatorii ce îmbătrânesc pielea şi inima. Alege produse alimentare bogate în Omega-3, cum ar fi nucile, seminţele de in sau cânepă, şi peşte, precum somon, ton sau halibut. De asemenea, poţi opta ocazional pentru un pahar de vin, despre care se spune că ar avea beneficii şi asupra pielii.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia