Tribuna
Astra film
Pui cremos cu dovleac
Pui cremos cu dovleac

INGREDIENTE: 20 g de ciuperci porcini uscate, 1.2 kg de pui (porţionat în opt bucăţi),  lămâie, tăiată în jumătate, două linguri de ulei de măsline, 25 g de unt nesărat, o ceapă mică (fin tocată), 300 g de dovleac (curăţat, fără seminţe şi tăiat în bucăţi), 200 g de ciuperci champignon (tocate), 300 ml de smântână lichidă.
MOD DE PREPARARE: Se lasă la înmuiat ciupercile porcini în 300 ml de apă caldă timp de 30 de minute. Îndepărtaţi pielea de pe pui şi frecaţi fiecare parte cu lămâie. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie suficient de mare încât puiul să încapă într-un singur strat. Adăugaţi carnea de pui şi gătiţi până devine maronie pe ambele părţi. Se transferă într-un vas termorezistent. Se încălzeşte cuptorul la 180 °C .Se topeşte untul într-o tigaie medie, se adaugă ceapa şi o linguriţă de sare, apoi se călesc până ceapa devine translucidă.Între timp, scoateţi ciupercile porcini din apă şi clătiţi-le bine.Lăsaţi-le să se usuce pe un prosop absorbant şi tăiaţi-le mărunt. Adăugaţi porcini şi cuburile de dovleac peste ceapă şi căliţi timp de 5 minute. Adăugaţi ciupercile proas­ pete şi fierbeţi timp de 5 minute, amestecând frecvent. Se amestecă smântâna cu 4-5 linguri de apă, porcini şi condimente după gust.Lăsaţi preparatul să fiarbă neacoperit timp de 10-12 minute, apoi turnaţi peste pui.Se acoperă şi se fierbe la cuptor timp de 30-40 minute, întorcând carnea de pui o dată sau de două ori.Dacă prepartul devine prea uscat se adaugă 4-5 linguri de apă.

Poftă bună!

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Profesional PN

acedo

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia