logo
Prune în vin roşu
Andra MARINESCU
2864 vizualizari
Prune în vin roşu

INGREDIENTE: 500 gr. prune, 500 ml vin roşu, 70 gr. zahăr, un baton scorţişoară, patru cuişoare, coajă fâşii de la 1/2 lămâie, două vârfuri de cuţit anason măcinat, 1/4 linguriţă fenicul măcinat, 1/2 linguriţă seminţe chimen, 1/3 păstaie tonka rasă (sau 1/4 păstaie vanilie), 50 ml rom şi două linguriţe amidon.

MOD DE PREPARARE: Puneţi la fiert vinul cu zahărul şi aromele. Puneţi capacul şi lăsaţi la infuzat circa 15 minute. Strecuraţi vinul şi adăugaţi romul. Adăugaţi prunele tăiate în jumătate şi fierbeţi tot, până prunele devin moi. Adăugaţi amidonul dizolvat în apă rece şi mai fierbeţi un minut. Trageţi oala de pe fic şi adăugaţi restul de rom. Lăsaţi să se răcească.

Se serveşte cu îngheţată de vanile sau mascarpone.

Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

tdc sibiu

traistuta culturala

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
Licitatie publica

accentmedia