logo
spartan
Prăjitură cu ciocolată şi căpşuni
Prăjitură cu ciocolată şi căpşuni

INGREDIENTE:
Pentru blat, aveţi nevoie de: şase ouă, cinci linguri de făină, două linguri de cacao, 150 gr. zahăr, 15 ml esenţă rom şi jumătate de plic de praf de copt.
Bateţi albuşurile până se fac spumă, ca să nu curgă. Adăugaţi zahărul, amestecaţi până se întăreşte. Adăugaţi gălbenuşurile treptat. Amestecaţi cu făină, cacao şi praf de copt.
Lăsaţi la cuptor.
Pentru crema de ciocolată: 500 gr. frişcă, 35 gr. granule de gelatină, 150 ml apă, 100 ml rom, 200 gr. zahăr tos, 50 gr. ciocolată tăiată în bucăţi, 50 gr. cacao, trei albuşuri, un plic de zahăr vanilat.
Bateţi albuşurile până se fac spumă, adăugaţi 150 gr. zahăr tos şi 15 ml rom. Amestecaţi. Bateţi frişca rece de la congelator. Mai puneţi separat şi în gelatină, circa 50 gr.
Potrivit retete-istete.ro, puneţi vasul pe foc şi amestecaţi până se topeşte gelatina. Luaţi de pe foc şi adăugaţi zahărul vanilat, cacao şi ciocolată. Amestecaţi. Puneţi puţin albulş bătut, amestecaţi-l, apoi adăugaţi restul de albuş. Adăugaţi frişcă de la frigider.
Împărţiţi blatul de prăjitură în două. Aşezaţi între cele două părţi crema mousse de căpşuni, iar deasupra mousse-ul de ciocolată.
Ornaţi după preferinţă, cu ciocolată rasă sau bucăţi de căpşuni.
Poftă bună!

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia