logo
Pleci în vacanţă? Iată ce trebuie să pui în bagaj!
Andra MARINESCU
1516 vizualizari
Pleci în vacanţă? Iată ce trebuie să pui în bagaj!
© bp.blogspot.com
După câteva luni pline de muncă, în care trezitul de dimineaţă şi caietul de sarcini sunt la ordinea zilei, este nevoie de un concediu. Şi unde mergem cel mai des vara, dacă nu la mare? Ei bine, punem voie bună şi poftă de distracţie în bagaj şi mergem pe litoralul românesc, al Bulgariei, Turciei sau altele. Pe lângă pozitivism, mai adăugăm şi câteva haine în troller, dar şi alte câteva elemente "must have" pentru o vacanţă.

Ne cam dă bătăi de cap bagajul unei vacanţe. Spaţiul e limitat, iar noi avem atâtea lucruri de luat. În continuare, vom încerca să subliniem câteva dintre cele necesare, pe lângă ţinutele de gală ori în care ne simţim bine zi de zi, cosmeticele care ne dau încredere în forţele proprii şi perechile de pantofi care merg asortate atât cu vestimentaţiile, cât şi cu atitudinea. Recomandat este să avem din toate câte puţin. Adică şi haine subţiri, de plajă, şi hanorace mai groase, şi sandale şi ghete. Că cine ştie pe unde ne duce vacanţa, vrem-nu vrem. Apoi, să nu uităm geanta-poştaş, care are un rol extrem de important când mergem în vacanţă, pentru că nu este voluminoasă, nu ocupă mult spaţiu şi ne ajută să ne depozităm cheile şi banii.


Amintiri în imagini


Ei bine, pornim la drum. Mai întâi, cu gândul. Ceea ce peste ani se vede ca o amintire este o fotografie. Aşa că cel mai indicat este să luăm baterii la aparatul foto sau să împrumutăm o cameră pentru câteva zile şi să pozăm tot ce ne iese în cale, de la clădiri, la oameni şi la realităţi diverse. Bineînţeles, de multe ori noi suntem protagonistele imaginilor, suntem parte din ele şi mai bine ne mai fotografiem şi noi din când în când la un popas până la destinaţie sau în apa Mării Egee, de exemplu.
Acasă, vom avea de ce ne aduce aminte, căci fotografiile vor vorbi despre momentele care ne-au făcut fericiţi în călătorie, fie că vorbim despre un superb şi colorat răsărit de soare, fie că este vorba despre un peisaj de munte demn de admirat oricând. Cine ştie? Poate câteodată vom avea nevoie de o doză de optimism, pe care am putea-o găsi chiar în albumul de poze de anul trecut. Sau cum o fi.


Arsurile, departe!


Apoi, fiind vreme frumoasă, ochelarii de soare devin un "must have" al sezonului. Şi cum ne dorim să fim în trend cu toate, alegem cel puţin două perechi de ochelari pentru patru-cinci zile departe de casă. Căci şi ţinutele variază de la zi la zi. În plus, deşi ar putea fi scumpi, e bine să optăm pentru perechi cu lentile de calitate, care să ne protejeze de razele arzătoare ale soarelui. Dacă forma feţei ne ajută, şi o pălărie este ideală. Atenţie, însă! Să nu uităm de crema de protecţie solară! Ea ne ajută cel mai mult să evităm senzaţiile neplăcute.


O carte, un "prieten" de nădejde


Pe drum, în tren, avion, în maşină sau pe plajă, o lectură a unei cărţi bune ar putea să ne destindă şi mai mult, alături de peisajul ce ne înconjoară. Acţiunea, romantismul, fantasticul sau istoria pot face casă bună cu vacanţa. Dacă nu mai e loc în bagaj însă - deşi nu ocupă mult - ne putem rezuma la un laptop sau tabletă. Tehnologia ajută să fim la curent cu toate noutăţile, cu ştirile din ţară şi de peste graniţe, dar să ne şi ocupe timpul într-un mod frumos. Ne putem descărca o carte de pe Internet şi să lecturăm astfel.


Jocuri cu prietenii


Dacă mergem mai ales cu prietenii, să nu uităm de activităţile pe care le vom desfăşura acolo unde vom ajunge. În bagaj, să facem loc unui pachet de cărţi, unui set de rummy, table sau şah, unei mingi sau unei coarde. Nu se ştie când vom avea nevoie. Iar distracţia trebuie să fie la ea acasă. Adică – acum - în vacanţă, şi ea. De altfel, e bine să luăm cu noi şi un grătar, o păturică şi bună dispoziţie. Pentru cei mici, să nu uităm o piscină în care să se joace cu apa.
***
Sejur plăcut!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

jidvei

marquardt

sibiul de odinioara

omirom

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia