logo
Plăcintă cu carne
Plăcintă cu carne

FOI: 1 kg făină, două gălbenuşuri, un ou, 250 gr. unt, sare şi apă (caldă).

Frământaţi bine aluatul, bateţi-l şi de masă. Lăsaţi la dospit o jumătate de oră.

UMPLUTURĂ: 100 gr. unt, două cepe, un păhărel ţuică, un pahar vin dulce, o legătură mărar verde, 1 kg carne viţel, sare, piper, cimbru praf.

Tăiaţi mărunt ceapa. Prăjiţi în unt. Când se înmoaie, adăugaţi carnea, lăsaţi să se călească un pic. Stingeţi cu vin şi ţuică, adăugaţi apă, sare, piper, cimbru şi lăsaţi o jumătate de oră. La final, adăugaţi mărar tocat mărunt.

Ungeţi tava cu unt, împărţiţi aluatul în 24 de bucăţi egale. Întindeţi fiecare bucată, puneţi-o în tavă şi ungeţi cu unt. Când ajungeţi la opt foi, puneţi jumătate de umplutură, apoi alte opt foi, iar umplutură, şi în sfârşit şi ultimele opt foi, şi ele îmbibate cu unt topit. Daţi la cuptor, la foc potrivit. Lăsaţi până se rumenesc.

Poftă bună!

Pagină realizată de Andra MARINESCU





comentarii
1 comentarii

Selectam din timp moderatori de anunturi. Cerem seriozitate.Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: adi_uifelean@yahoo.com
Adi
18.03.2018 14:51
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia