Tribuna
Astra film
Pavlova cu cremă de rubarbă
Pavlova cu cremă de rubarbă

 

INGREDIENTE: puţin ulei vegetal, (pentru uns tava), o linguriţă făină de mălai (plus o linguriţă pentru presărat), 150 g zahăr tos, trei albuşuri de ouă mari (la tempe­ratura camerei), o linguriţă esenţă de vanilie, 1/2 linguriţă oţet de vin alb, zahăr pudră, crenguţe de mentă, 500 g rubarbă (fasonată şi tocată), puţin unt, trei-patru linguri zahăr tos, un strop de miere (pentru stropit) şi 400 g iaurt grecesc.

 

MOD DE PREPARARE: Încinge cuptorul la 140 de grade. Desenează şase cercuri, cu diametrul de opt cm, pe o foaie de copt siliconată sau pergament pentru copt. Pune hârtia, invers, pe o tavă unsă cu ulei şi presară puţină făină de mălai. Amestecă o linguriţă de făină de mălai cu o lingură de zahăr într-un bol mic şi lasă-l deoparte. Bate albuşurile spumă, cu ajutorul unui tel, într-un bol curat, degresat, având grijă să nu le baţi prea mult.Încorporează treptat zahărul rămas, câte o lingură o dată şi bate până când compoziţia se îngroaşă şi devine lucioasă. Încorporează în ea făina de mălai, vanilia şi oţetul. Pune bezeaua cu ajutorul unei linguri, într-un poş larg prevăzut cu şpriţ simplu, cu diametrul de 1-1-1/2 cm.Toarnă cercuri concentrice în fiecare cerc desenat, creând un disc, apoi toarnă două inele pe margine, pentru a forma cochilie. Coace-le 40-50 de minute, până se usucă şi devin crocante. Stinge cuptorul şi lasă bezelele să se răcească înăuntru. Desprinde bezelele de pe hârtie şi pune-le într-un recipient etanş. Pentru rubarbă, încinge cuptorul la 200 de grade. Pune rubarba într-o tavă de copt unsă cu puţin unt, presară zahărul deasupra şi amestecă bine, agitând tava. Coace-o circa 15-20 de minute, până începe să se înmoaie.Toarnă rubarba şi zeama într-un bol, stropeşte cu miere şi lasă deoparte până se răceşte complet. Pune rubarba şi sucul în iaurt şi amestecă vălurit pentru a obţine cre­ma.Presară puţin zahăr pudră pe cochiliile de bezea şi aşază câte una pe farfurie. Pune cu o lingură în fiecare cremă de rubarbă şi o frunzuliţă de mentă. Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Profesional PN

acedo

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia