logo
Paste carbonara
Paste carbonara

Pe lângă multitudinea de reţete şi indiferent de modul de preparare, pastele Carbonara se bucură de o adevărată popularitate. Sunt foarte gustoase şi pot fi servite în orice moment al zilei. Se prepară foarte uşor şi sunt perfecte pentru o cină romantică, dar nu numai.

Ingrediente:
- 250 gr. spaghete
- 2 linguri ulei de măsline
- 7 ciuperci Champignon
- 150 g costiţă afumată sau bacon tăiat cubuleţe
- 1 cătel de usturoi pisat/zdrobit
- un ou şi două gălbenuşuri
- 4 linguri parmezan ras
- 200 ml smântână lichidă
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare
- piper

Mod de preparare:
Ciupercile se taie în cuburi mici şi se pun la călit,  într-o cratiţă, în ulei de măsline. Între timp, punem spaghetele la fiert, conform indicaţiilor de pe ambalaj, cu o lingură de sare.
Peste ciuperci, se adaugă la călit baconul tăiat mărunt. Separat, într-un bol se amestecă parmezanul ras cu oul şi cele două gălbenuşuri, în care se adăugă sarea şi piperul şi se omogenizează.
După ce se călesc ciupercile şi baconul, se adaugă un căţel de usturoi zdrobit, apoi smântână lichidă împreu­nă cu amestecul de parmezan şi ou. Pastele se scot de la fiert şi se trec prin apă rece, apoi se scurg. Se adaugă în cratiţă, peste compoziţie împreună cu pătrunjelul tocat mărunt şi se opreşte focul, după care amestecaţi şi omogenizaţi compoziţia.                                 
Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

guitar

cibinfest

zilele recoltei

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
auchan
Licitatie publica

accentmedia