INGREDIENTE: un pui, trei rădăcini de pătrunjel sau 1/2 rădăcină ţelină, trei morcovi, două cepe, şase linguri de smântână grasă, două linguri de boia de ardei dulce, o linguriţă de boia iute, o lingură de făină, trei linguri de pătrunjel tocat, piper şi sare.
La servire, mai aveţi nevoie de: 50 gr. unt şi 300 gr. paste crude.
MOD DE PREPARARE: Tranşaţi puiul şi puneţi deoparte aripile şi spatele. Alegeţi grăsimea şi resturile de piele şi puneţi-le într-un castron. Tăiaţi bucăţi grăsimea şi pielea şi puneţi-o la foc mic, fără grăsime, într-o tigaie, pentru a extrage untura. Aruncaţi jumările şi păstraţi grăsimea. Curăţaţi ceapa şi zarzavaturile. Fierbeţi o ceapă, un morcov şi un pătrunjel sau jumătate din cantitatea de ţelină, alături de spatele şi aripile puiului. Asezonaţi cu sare. Tocaţi ce a mai rămas din ceapă, morcov şi pătrunjel sau ţelină. Încingeţi grăsimea de pasăre. Frigeţi bucăţile de pui până se rumenesc. Adăugaţi, apoi, ceapa şi zarzavaturile şi înmuiaţi jumătate de minut. Adăugaţi supă, astfel încât să acopere carnea. Fierbeţi până carnea va fi pătrunsă. În altă tigaie, încingeţi două linguri de ulei sau grăsime. Adăugaţi făina, boiaua dulce şi iute. Puneţi smântână. Amestecaţi încontinuu. Adăugaţi două căni de supă. Fierbeţi până se leagă, iar conţinutul se omogenizează. Puneţi smântâna peste carnea din vas. Lăsaţi să clocotească. Puneţi piper şi sare. Adăugaţi verdeaţă.
Puteţi servi cu mămăligă.
Poftă bună!
Cititoarele Tribunei sunt gospodinele iscusite şi pregătite pentru experimentele culinare. A mai rămas o săptămână din Postul Mare care necesită...
Cititoarele Tribunei sunt gospodinele iscusite şi pregătite pentru experimentele culinare. A mai rămas o săptămână din Postul Mare care necesită...
Primăvara vine cu nuanțe noi și aduce schimbări în garderoba noastră. Iubitoarele de modă, fashionistele din Sibiu se îndreapă spre...
Primăvara vine cu nuanțe noi și aduce schimbări în garderoba noastră. Iubitoarele de modă, fashionistele din Sibiu se îndreapă spre...
Carantina ne oferă mai mult timp liber, pe care putem să îl petrecem alături de cei dragi. Prepararea bucatelor delicioase...
Carantina ne oferă mai mult timp liber, pe care putem să îl petrecem alături de cei dragi. Prepararea bucatelor delicioase...
Continuăm să diversificăm meniul de post şi să demonstrăm că bucatele şi fără carne pot fi delicioase şi savuroase. Avem...
Continuăm să diversificăm meniul de post şi să demonstrăm că bucatele şi fără carne pot fi delicioase şi savuroase. Avem...
Bucatele de post pot fi delicoase şi savuroase. Acestea nu necesită mult timp de preparare şi măiestrie în artă culinară,...
Bucatele de post pot fi delicoase şi savuroase. Acestea nu necesită mult timp de preparare şi măiestrie în artă culinară,...
Parfumul este accesoriul nevăzut, dar sesizabil şi o armă ascunsă a fiecărei femei. Aroma pe care ţi-o alegi va fi...
Parfumul este accesoriul nevăzut, dar sesizabil şi o armă ascunsă a fiecărei femei. Aroma pe care ţi-o alegi va fi...