Tribuna
Papricaş de pui, cu smântână
Andra MARINESCU
3623 vizualizari
Papricaş de pui, cu smântână

INGREDIENTE: un pui, trei rădăcini de pătrunjel sau 1/2 rădăcină ţelină, trei morcovi, două cepe, şase linguri de smântână grasă, două linguri de boia de ardei dulce, o linguriţă de boia iute, o lingură de făină, trei linguri de pătrunjel tocat, piper şi sare.
La servire, mai aveţi nevoie de: 50 gr. unt şi 300 gr. paste crude.
MOD DE PREPARARE: Tranşaţi puiul şi puneţi deoparte aripile şi spatele. Alegeţi grăsimea şi resturile de piele şi puneţi-le într-un castron. Tăiaţi bucăţi grăsimea şi pielea şi puneţi-o la foc mic, fără grăsime, într-o tigaie, pentru a extrage untura. Aruncaţi jumările şi păstraţi grăsimea. Curăţaţi ceapa şi zarzavaturile. Fierbeţi o ceapă, un morcov şi un pătrunjel sau jumătate din cantitatea de ţelină, alături de spatele şi aripile puiului. Asezonaţi cu sare. Tocaţi ce a mai rămas din ceapă, morcov şi pătrunjel sau ţelină. Încingeţi grăsimea de pasăre. Frigeţi bucăţile de pui până se rumenesc. Adăugaţi, apoi, ceapa şi zarzavaturile şi înmuiaţi jumătate de minut. Adăugaţi supă, astfel încât să acopere carnea. Fierbeţi până carnea va fi pătrunsă. În altă tigaie, încingeţi două linguri de ulei sau grăsime. Adăugaţi făina, boiaua dulce şi iute. Puneţi smântână. Amestecaţi încontinuu. Adăugaţi două căni de supă. Fierbeţi până se leagă, iar conţinutul se omogenizează. Puneţi smântâna peste carnea din vas. Lăsaţi să clocotească. Puneţi piper şi sare. Adăugaţi verdeaţă.
Puteţi servi cu mămăligă.
Poftă bună!

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA