logo
Panna cotta de vanilie, cu căpşuni şi sirop de busuioc
Andra MARINESCU
2501 vizualizari
Panna cotta de vanilie, cu căpşuni şi sirop de busuioc

INGREDIENTE: 150 ml lapte, 200 ml smântână pentru frişcă, 150 gr. iaurt grecesc, o păstaie de vanilie, 5 gr. gelatină granulată, 40 gr. zahăr şi zece căpşuni.

Pentru siropul de busuioc: 100 gr. zahăr, 100 ml apă şi 5 gr. frunze busuioc.

MOD DE PREPARARE: Într-un vas puneţi 50 ml lapte şi presăraţi deasupra gelatina. Lăsaţi să se umfle până pregătiţi restul.

Într-un vas separat puneţi zahărul, restul de lapte şi smântâna. Daţi la foc mic şi lăsaţi să se încălzească până se dizolvă zahărul.

Turnaţi amestecul peste laptele cu gelatina şi amestecaţi un minut. Adăugaţi pasta de vanilie. Lăsaţi amestecul să se răcorească, amestecând.

În momentul în care compoziţia este călduţă, adăugaţi iaurtul. Amestecaţi până se omogenizează. Lăsaţi compoziţia circa 15 minute. Amestecaţi din când în când.

Împărţiţi compoziţia în patru forme (puteţi folosi inele de patiserie) şi lăsaţi la frigider circa cinci ore.

Topiţi zahărul în apă, la foc mic. Daţi focul mediu şi fierbeţi siropul circa cinci minute. Lăsaţi să se răcească.

Mixaţi busuiocul într-un robot. Lăsaţi zece minute la infuzat. Strecuraţi siropul printr-o sită. Lăsaţi la frigider.

Tăiaţi căpşunile rondele şi presăraţi cu o priză de zahăr.

Scoateţi folia de pe inele şi scoateţi compoziţia din interior.

Aşezaţi pe panna cotta rondele de căpşuni. Turnaţi câte trei linguri de sirop de busuioc peste ele.

Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

tdc sibiu

traistuta culturala

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
Licitatie publica

accentmedia