Tribuna
Negresă cu sfeclă roşie
Negresă cu sfeclă roşie

INGREDIENTE: 500 g sfeclă roşie (3-4 bucăţi), 100 g unt nesărat, plus suplimentar pentru uns tava, 200 g ciocolată simplă (70% cacao), o linguriţă extract de vanilie, 250 g zahăr pudră, trei ouă, 100 g făină netedă şi 25 g pudră de cacao.

MOD DE PREPARARE: Curăţaţi sfecla roşie, tăiaţi-o şi aşezaţi-o într-un castron mare.Se adaugă un strop de apă, se acoperă cu folie, apoi se introduce vasul la microunde pentru 12 minute sau până când se înmoaie sfecla. Se încălzeşte cuptorul la 180 °C . În timp ce se găteşte sfecla roşie, ungeţi cu unt o tavă cu dimensiunile de 20 x 30 cm. Se taie ciocolata şi untul în cuburi. Scurgeţi sfecla de excesul de apă, apoi puneţi-o într-un procesor de alimente sau un blender împreună cu ciocolata, untul şi vanilia. Mixaţi până când obţineţi o textură cremoasă. Ciocolata şi untul se vor topi în timp ce pulsaţi. Puneţi zahărul şi ouăle într-un castron mare, apoi folosind un mixer, bateţi până când amestecul se îngroaşă, devine palid şi înspumat (aproximativ două minute). Turnaţi amestecul de sfeclă roşie în vas (nu va arăta prea frumos în această etapă) apoi utilizaţi o lingură mare pentru a încorpora amestecul de ouă. Adăugaţi pudra de cacao şi făină. Amestecaţi uşor pentru a obţine un aluat neted. Se toarnă compoziţia în vasul pregătit şi se coace timp de 25 de minute. Se răceşte complet în tavă, înainte de a fi porţionată.

Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia